ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ από την επιλογή Πετσάλνικου

Ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ από την επιλογή Πετσάλνικου

Σε αναβρασμό βρίσκεται το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της ανακοίνωσης του προσώπου που θα αναλάβει πρωθυπουργός, στη νέα μεταβατική κυβέρνηση.

Εφόσον τελικά επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι νέος επικεφαλής της κυβέρνησης θα είναι ο νυν Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, αναμένεται ότι θα υπάρξει ρήγμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για το εγχείρημα της μεταβατικής κυβέρνησης όσο και για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης.

Ήδη στο παρασκήνιο οι διαφωνίες και οι αντιρρήσεις που διατυπώνονται στο πρόσωπο του κ. Πετσάλνικου είναι έντονες, ενώ προέρχονται και από στελέχη που πρόσκεινται στον Γιώργο Παπανδρέου.

Ενδεικτικές των προθέσεων και των αντιλήψεων που επικρατούν στην κυβέρνηση είναι οι πρωινές δηλώσεις της Άννας Διαμαντοπούλου και του Γιάννη Ραγκούση, που ζήτησαν να οριστεί επικεφαλής της νέας κυβέρνησης πρόσωπο υψηλού κύρους και πολιτικών προδιαγραφών.

«Η χώρα έχει ανάγκη έναν πρωθυπουργό υψηλών πολιτικών κι όχι μόνο προδιαγραφών κι όχι τον κοινό χαμηλό μέσο όρο των κομμάτων», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ρ/σ ΒΗΜΑ Fm» o Γιάννης Ραγκούσης.

Από την πλευρά της, η Άννα Διαμαντοπούλου σε πρωινή γραπτή της δήλωση τόνισε ότι «η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό υψηλού κύρους και αποδοχής στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», ο οποίος, στελεχωμένος από ικανούς και αποφασισμένους ανθρώπους να βάλουν φραγμό στην πορεία της καταστροφής.