ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντιόπ: «H πρόκριση χάθηκε στο ματς με την Άντερλεχτ»

Ντιόπ: «H πρόκριση χάθηκε στο ματς με την Άντερλεχτ»
Ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ εξέφρασε την άποψη πως η πρόκριση για την ΑΕΚ δεν....

Ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ εξέφρασε την άποψη πως η πρόκριση για την ΑΕΚ δεν χάθηκε απόψε, αλλά στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ.

Ο Σενεγαλέζος παραδέχθηκε πως η Ζενίτ ήταν πολύ ανώτερη αντίπαλος και τόνισε πως -αν η «Ένωση» ήταν πιο προσεκτική με τους Βέλγους- θα μπορούσε να την είχε συνοδεύσει εκείνη στην επόμενη φάση.

«Σίγουρα το καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού ήταν το χαμένο πέναλτι. Έτσι, όμως, είναι το ποδόσφαιρο. Ο Μπλάνκο συνεχώς σκοράρει στα τελευταία παιχνίδια, αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε, αλλά συμβαίνουν και τα άσχημα. Θα μπορούσαμε να έχουμε ισοφαρίσει με το σουτ του Μπερνς, αλλά το σίγουρο είναι ότι παίζαμε απέναντι σε μια ανώτερη ομάδα. Τρέξαμε δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε κάτι, αφού εκτός των άλλων είχαν και τρομερή εμπειρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντιόπ.

Στη συνέχεια, δε, η κουβέντα πήγε στην τακτική: «Ξεκινήσαμε με 4-5-1, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, γιατί ο Λυμπερόπουλος ήταν μόνος του μπροστά, χωρίς στήριξη. Μετά το δεύτερο γκολ ήταν φυσιολογικό να αλλάξουμε το σύστημα, αλλά πάλι δεν μας βγήκε. Παλιότερα είχαμε χρησιμοποιήσει το 4-5-1 και είχαμε νικήσει, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Αφού τόνισε, λοιπόν, ότι «η Ζενίτ ήταν ανώτερη απ’ όλες τις ομάδες του ομίλου, κάτι που αποδείχθηκε και από το ότι τελείωσε με έξι νίκες», κατέληξε:

«Αναμφισβήτητα, η πρόκριση για μας χάθηκε στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ. Τότε που -αν και κερδίζαμε 1-0- δεν καταφέραμε να “καθαρίσουμε” το παιχνίδι. Και αυτό ήταν καθοριστικό, γιατί η μόνη πραγματική αντίπαλος ήταν η Άντερλεχτ. Όταν, λοιπόν, καταφέρνεις να προηγηθείς, αλλά δεν μπορείς να κρατήσεις τη νίκη, αυτό κοστίζει».