ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ας κρατάμε μικρό καλάθι

Ας κρατάμε μικρό καλάθι

Να πούμε από την αρχή ότι δεν υπάρχουν μάγοι στην εποχή μας, ούτε καν μαθητευόμενοι μάγοι, ούτε καλές νεράιδες με μαγικά ραβδάκια.

Άρα, όλοι όσοι περιμένουν ότι η νέα κυβέρνηση με ένα μαγικό τρόπο θα κάνει καλύτερη και ευκολότερη τη ζωή μας, θα μας χαρίσει δάνεια, θα αυξήσει τις συντάξεις και διάφορα άλλα τέτοια «ροζ» και χαρωπά, τους λέω ότι «τυρβάζουν υπό μανδραγόρα» (δηλαδή κοιμούνται ύπνο βαθύ).

Θα πάμε λοιπόν την ερχόμενη Πέμπτη στις Βρυξέλλες και θα τους πούμε «άφεριμ εφέντες μας πάρτε μερικά από τα σκληρά μέτρα πίσω για να ζήσουμε κάπως καλύτερα».

Ζητάμε ελάφρυνση μέτρων την ώρα που εμείς μήνες τώρα δεν έχουμε κάνει τίποτα για να μαζέψουμε πέντε ευρώ στις εφορίες, δεν έχουμε πουλήσει τίποτα από την κρατική περιουσία, δεν έχουμε απελευθερώσει ούτε ένα επάγγελμα και δεν έχουμε κάνει και πολλά άλλα.

Ζητάμε ελαφρύνσεις μέτρων, την ώρα που Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Κύπρος και Ιταλία υποφέρουν και βρίσκονται ήδη ή μπαίνουν στη μέγγενη της τρόικας –και φυσικά αν δουν ότι κάτι δίδεται στην Ελλάδα θα το ζητήσουν αμέσως κι αυτές.

Ήδη Λαγκάρντ, Μέρκελ, Όλι Ρεν, Γιούνκερ και λοιποί συγγενείς προβλέπουν μόνο ένα «δωράκι» επιμήκυνσης για το ελληνικό χρέος ενός μόνο έτους.

Πιάσ' τ' αυγό και κούρευτο δηλαδή. Οπότε; Οπότε ας πάρει ο Σαμαράς ένα μικρό καλάθι για τις Βρυξέλλες, να μην πω να πάρει μαζί του μια χαρτοσακούλα που είχαν τα παλιά μπακάλικα.