ΑΠΟΨΕΙΣ

Αδικία δεν είναι η 7η Χρυσή Μπάλα του Μέσι – Αδικία είναι το… 2020

Αδικία δεν είναι η 7η Χρυσή Μπάλα του Μέσι – Αδικία είναι το… 2020
AP Photo/Christophe Ena

Χρυσή Μπάλα: Από το βράδυ της Δευτέρας (29/11) και την κατάκτηση του βραβείου από τον Λιονέλ Μέσι, οι μισοί αποθεώνουν και οι υπόλοιποι μιλούν για αδικία απέναντι στον Λεβαντόφσκι. Φέτος δεν υπάρχει καμία αδικία…

Για 7η φορά στην καριέρα του, ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα ή αλλιώς τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή του κόσμου, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό «France Football».

Για άλλη μια φορά, η κατάκτηση του βραβείου από τον «πούλγκα» αμφισβητείται από πολλούς, οι οποίοι πιστεύουν πως θα έπρεπε να δοθεί στη «μηχανή» των γκολ που λέγεται Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί το 2010 όταν ο Αργεντίνος πήρε τη Χρυσή Μπάλα, ενώ πίστευαν πολλοί πως την άξιζε το Σνάιντερ, ενώ και το 2012 οι περισσότεροι υποστήριζαν πως έπρεπε να την πάρει ο Ινιέστα.

Ας αφήσουμε όμως τα γεγονότα του παρελθόντος και ας πάμε στη χθεσινή «αδικία». Γιατί μιλάμε για αδικία φέτος; Ας μιλήσουμε λίγο με στατιστικά:

transfermarkt_official_262367989_102901245536496_979753487221095210_n.jpg
Τα στατιστικά των δύο παικτών το 2021 και οι ψήφοι που πήρανInstagram: transfermarkt_official

Ας ξεκινήσουμε με τον νικητή Λιονέλ Μέσι. Τα ατομικά στατιστικά φαίνονται παραπάνω. Ο Λίο όμως πάνω από όλα, κατέκτησε με την Αργεντινή το Κόπα Αμέρικα απέναντι στην οικοδέσποινα Βραζιλία, το πρώτο της από το 1993, όντας MVP και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Παράλληλα κατέκτησε και το «Copa del Rey» με την Μπαρτσελόνα πριν «μετακομίσει» στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Πάμε τώρα στον Πολωνό επιθετικό. Για άλλη μια χρονιά «μάτωσε» τα δίχτυα με γκολ, κερδίζοντας με την Μπάγερν το γερμανικό πρωτάθλημα, το γερμανικό Super Cup, το Super Cup της UEFA και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Μιλάμε για τίτλους που η Μπάγερν με τέτοια ομάδα τους είχε στο... τσεπάκι, έχοντας πάτνα στην αιχμή του δόρατος τον Ρόμπερ Λεβαντόφσκι.

Και θα πει κάποιος: Ο Μέσι πήρε τη Χρυσή Μπάλα λόγω ενός τίτλου με την εθνική του; Δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Να θυμίσουμε πως το 2006 ο Καναβάρο πήρε το βραβείο λόγω της κατάκτισης του Μουντιάλ με την Ιταλία, ενώ το 2002 ο Ρονάλντο (το φαινόμενο), γυρίζοντας από τραυματισμό και παίζοντας ένα Μουντιάλ, όπου το πήρε και βγήκε πρώτος σκόρερ, πήρε τον τίτλο. Στην ουσία δηλαδή παίζοντας έναν μήνα... μπάλα (και ας πέσει φωτιά να με κάψει).

Για ποια αδικία μιλάμε λοιπόν φέτος; Η αδικία ήταν ολόκληρο το 2020! Εκεί όπου η Μπάγερν πήρε τα πάντα, ο Λεβαντόφσκι έβαλε 48 γκολ εκείνη τη σεζόν και ενώ οι αγώνες και οι διοργανώσεις ολοκληρώθηκαν πάρα τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω κορονοϊού, το «France Football» αποφάσισε να μην δοθεί Χρυσή Μπάλα, με τον Πολωνό να την έχει σπίτι του και ας μην δόθηκε ποτέ.

Άλλωστε αυτό ήταν κάτι που το είπε και ο Μέσι όταν πήρε το βραβείο: «Ρόμπερτ, αξίζεις τη δική σου Χρυσή Μπάλα. Πέρυσι, όλοι συμφώνησαν ότι εσύ ήσουν ο μεγάλος νικητής αυτού του βραβείου για το 2020».

Αδικίες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, στο ποδόσφαιρο, στις δουλειές και γενικά στη ζωή. Η μεγαλύτερη όμως αφορά ολόκληρο τον κόσμο και είναι το 2020, το έτος του κορονοϊού...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

GNTM: Ράκος η Όλγα – Το «Σ’ αγαπώ» και τα φιλιά στο στόμα με τον Στυλιανό (videos)

Αρπαγή 30χρονης: Το γκρι αυτοκίνητο και τα αλβανικά – Η κατάθεση του θύματος

Σέρρες: «Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν, με αποδέχονται» απαντά ο ιερέας με τις ημίγυμνες φωτογραφίες