BOMBER

Η Ελλάδα αλλάζει: Τα πολλά μικρά που κάνουν τα μεγάλα

Η Ελλάδα αλλάζει: Τα πολλά μικρά που κάνουν τα μεγάλα

Κάποια στιγμή ο «πόλεμος» με την πανδημία θα τελειώσει και η Ελλάδα θα πρέπει να μας... ξανασυστηθεί - Να ξαναγνωριστούμε όλοι από την αρχή

Αρκετοί λησμονούν ότι η πολιτική είναι μαραθώνιος και όχι αγώνας ταχύτητας. Επίσης, αρκετοί είναι αυτοί που ξεχνούν ότι σύντομα η χώρα μας θα φτάσει στο τέλος του «πολέμου» της με την πανδημία. Και, ναι, η Ελλάδα είναι μια χώρα που, ομολογουμένως, τα έχει πάει πολύ καλύτερα από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές. Όχι, δεν είναι πια η Ελλάδα του 2015. Πώς, όμως, όταν θα αφήσουμε πίσω μας και αυτή τη δύσκολη περιπέτεια θα έρθει πάλι να μας συστηθεί;

Aυτό μπορεί να το κάνει δείχνοντάς μας τα πολλά μικρά, τα καθημερινά, που αθόρυβα αλλά με το πόδι στο γκάζι δουλεύονταν παράλληλα έτσι ώστε με το τέλος της πανδημίας η χώρα να παρουσιάσει το νέο της πρόσωπο για την επόμενη, πιο αισιόδοξη δεκαετία. Όλο το στοίχημα είναι εδώ. Και σε αυτό τον πρώτο λόγο και τον πιο συντονιστικό ρόλο μαζί με ένα συνολικό αποτύπωμα έχει το πρωθυπουργικό γραφείο υπό τον Γρηγόρη Δημητριάδη. Τα δείγματα γραφής, άλλωστε, έχουν ήδη δοθεί.

Ο Διευθυντής του Γραφείου του πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης

«Η ψηφιοποίηση του Κτηματολογίου καταργεί τη γραφειοκρατία, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους», σημείωνε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διευθυντής του Πρωθυπουργικού γραφείου για να έρθει ακόμη ένα τεχνολογικό επίτευγμα να το επιβεβαιώσει.

Κι αυτό είναι η συγχώνευση των 25 πιστοποιητικών φερεγγυότητας σε ένα, κάτι που εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς ή σε άλλες δράσεις του Δημοσίου, ειδικά εν μέσω πανδημίας. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό.

Είναι ένα πλέγμα συνολικά περισσότερων από είκοσι δραστηριοτήτων που θα έρθουν ψηφιακά να ενσωματωθούν στην καθημερινότητά μας. Εδώ είμαστε: παράλληλα με την πανδημία, μια μικρή επανάσταση: αυτή της καθημερινότητας. Αυτή είναι η σωστή μεταρρυθμιστική συνταγή. Πώς θα σας φαινόταν η πιθανότητα να καταθέσετε μια μήνυση ηλεκτρονικά και πως θα σας φαινόταν, επίσης, η δυνατότητα κανείς να έχει συναινετικό διαζύγιο μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας gov.gr ή ακόμη να μπορεί εκδώσει και να παραλάβει επίσημα ηλεκτρονικό αντίγραφο δικαστικής απόφασης.

Ε, δεν είναι και τόσο μακριά.

Αυτά τα πολλά μικρά κάνουν τα μεγάλα... Και τα παραπάνω είναι, μόνο, ένα παράδειγμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: «Επανάσταση» με απονομή από λογιστές και δικηγόρους – Δείτε την τροπολογία