ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H VW θα παρουσιάσει μάλλον πρώτη ένα μικρό SUV κουπέ

H VW θα παρουσιάσει μάλλον πρώτη ένα μικρό SUV κουπέ

Προς τα τέλη το 2020 θα παρουσιαστεί εκτός απροόπτου η πιο σπορτίφ εκδοχή του μικρού SUV της γερμανικής εταιρείας, του Τ-Cross.

Του Γιάννη Σκουφή

Από τη στιγμή που τα SUV δεν δείχνουν σημεία κόπωσης σε ότι αφορά τις πωλήσεις τους δεν υπάρχει και κανένας λόγος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μην παρουσιάζουν συνεχώς καινούργια μοντέλα και να καλύπτουν τα τυχόν κενά.

Ένα από αυτά τα κενά είναι τα μικρά SUV κουπέ, μιας και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα, ενώ η πρώτη που αναμένεται να παρουσιάσει ένα ανάλογο μοντέλο, σε περίπου ένα χρόνο από τώρα, είναι η VW. Μέχρι στιγμής η ονομασία του είναι T-Cross Coupe αλλά θεωρείται βέβαιο πως όταν παρουσιαστεί θα έχει δική του, ξεχωριστή επωνυμία.

Από κει και πέρα θα διαφοροποιείται κυρίως στο πίσω μέρος και στην κλίση της οροφής του, ενώ αναμένεται να είναι και λίγο πιο μεγάλο από το βενιαμίν των SUV της γερμανικής εταιρείας.

Όσο για τους κινητήρες του το παρόν θα δίνει ο TSI των 1.000 κυβικών και των 115 ίππων καθώς και ο μεγαλύτερος των 1.500 κυβικών με τους 150 ίππους που δεν είναι διαθέσιμος για το T-Cross, ενώ ο diesel θα είναι ο 1.5 TDI με 95 ίππους.