ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το Toyota Hilux μπορεί να φτάσει μέχρι το Βόρειο Πόλο

Αυτό το Toyota Hilux μπορεί να φτάσει μέχρι το Βόρειο Πόλο

Η Arctic Truck μεταμορφώνει το δημοφιλές ημιφορτηγό σε ένα όχημα ικανό να αντιμετωπίσει τους αιώνιους πάγους.

Του Γιάννη Σκουφή

H Arctic Trucks είναι μια εταιρεία με έδρα την Ισλανδία που ειδικεύεται, λόγω και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα της, στις μετατροπές δημοφιλών ημιφορτηγών ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν με άνεση σε δύσκολες περιοχές. Με πολύ λάσπη και κακοτράχαλο έδαφος ή καλυμμένες από χιόνι και πάγο.

Το πιο πρόσφατό της μοντέλο βασίζεται στο γνωστό και σκληροτράχηλο Toyota Hilux, που σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση έχει μια μεγάλη κατά 65 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος. Αυτό αυξάνει και τις γωνίες προσέγγισης και διαφυγής κατά 9 και 3 μοίρες αντίστοιχα, οπότε και τις δυνατότητες κίνησης.

Από κει και πέρα έχουν γίνει αλλαγές στο πλαίσιο, η ανάρτηση έχει αντικατασταθεί από μια καινούργια εξελιγμένη από την Arctic Trucks και τη Bilstein, ενώ υπάρχουν επεμβάσεις στα διαφορικά και των δύο αξόνων.

Φυσικά υπάρχουν ειδικοί τροχοί που καλύπτονται από τις επεκτάσεις των τροχών, ενώ αρκετά μεγάλη είναι και η λίστα των εξτρά, που περιλαμβάνει από σύστημα ελέγχου της πίεσης των ελαστικών μέχρι ολική προστασία του κάτω μέρους του πλαισίου.

Ο κινητήρας είναι ο στάνταρ diesel των 2.800 κυβικών και των 204 ίππων, ενώ το κόστος των επεμβάσεων της Arctic Truck ανέρχεται σε περίπου 21.000 ευρώ προ ΦΠΑ.