ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

55ο Ράλι Ακρόπολις: Πρώτος ο Ogier με Toyota Yaris WRC στην Υπερειδική

Ράλι Ακρόπολις Αθήνα Σύνταγμα
Στο Σύνταγμα με φόντο τη Βουλή και τον Άγνωστο Στρατιώτη ξεκίνησε το 55ο Ράλι Ακρόπολις
newsbomb.gr

Εντυπωσιακά ξεκίνησε το 55ο Ράλι Ακρόπολις με την υπερ-ειδική στο Σύνταγμα να κλέβει την παράσταση

Του Γιάννη Σκουφή

Ξεκίνησε το 55ο Ράλι Ακρόπολις, που για πρώτη φορά στη μακροχρόνια ιστορία του γίνεται το Σεπτέμβριο -παραδοσιακά γινόταν αρχές Ιουνίου- ενώ για πρώτη φορά έγινε και υπερ-ειδική στο κέντρο της πρωτεύουσας. Στο σύνταγμα με φόντο τη Βουλή και τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Τα 48 πληρώματα που πήραν τελικά εκκίνησε ξεκίνησαν με το Shakedown, που όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ogier «θύμιζε ράλλυ RAC» λόγω των καιρικών συνθηκών.

Εδώ πιο γρήγορος αποδείχθηκε ο Rovanpera, που με το Toyota Yaris WRC του βρέθηκε μπροστά από τα τρία Hyundai i20 Coupe WRC των Νeuville, Tanak και Sordo.

Το επόμενο βήμα ήταν η επίσημη εκκίνηση κάτω από την Ακρόπολη, στην οποία παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της FIA Jean Todt και κυβερνητικοί παράγοντες.

Ακολούθησε η αρκετά γρήγορη και τεχνική υπερ-ειδική μήκους 1,0 χιλιομέτρων, στην οποία οι διαφορές στους χρόνους ήταν αναμενόμενα μικρές. Πιο γρήγορος αναδείχθηκε εδώ, με χρόνο 51,5 δεύτερα ο Sebastian Ogier με το Toyota Yaris WRC, ενώ μόλις 6 δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός ήταν ο Elfyn Evans και 8 δέκατα ο Kalle Rovanpera, επίσης με Toyota.

Τα πληρώματα θα ξεκινήσουν αύριο την προσπάθειά τους από την ειδική Άγιοι Θεόδωροι, με το πρώτο αυτοκίνητο να μπαίνει στις 10:18, ενώ η μέρα θα ολοκληρωθεί με την είσοδο στο Service Park της Λαμίας, κάτι που αναμένεται να γίνει από τις 19:40.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση σε 32χρονο στην Αλεξάνδρας: Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. για την ενέδρα - Τα σενάρια που εξετάζονται

Μίκης Θεοδωράκης: Δημιουργούσε μέχρι την τελευταία στιγμή με το ίδιο πάθος - Το τελευταίο βίντεο του

Μπάσης, Ασλανίδου, Ζήνα τραγουδούν αγκαλιασμένοι: Ο αποχαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη