ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Hyundai ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό

Η Hyundai ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό

Κοντοζυγώνει η ώρα που η κορεατική εταιρία θα ξεκινήσει να παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα και για το… λαό.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Hyundai έχει κάνει άλματα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Εδώ και τέσσερα χρόνια το ηλεκτρικό Kona είναι εξαιρετικά επιτυχημένο εμπορικά, ενώ το Ioniq 5 που γνωρίζει τεράστια απήχηση στην Ευρώπη θα είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πρόσφατα η εταιρία παρουσίασε το Ioniq 6, ένα εντυπωσιακό liftback και έπεται το Ioniq 7, ένα μεγάλο SUV με πιθανότατα επτά θέσεις. Ωστόσο, το πιο σημαντικότερο για τους περισσότερους που ενδιαφέρονται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πως μέχρι τα μέσα της δεκαετίας η κορεατική εταιρία θα έχει λανσάρει ένα μικρό EV με αστικές διαστάσεις.

«Η εταιρεία μας ήδη εξελίσσει ένα μίνι αυτοκίνητο με μπαταρία, αλλά θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν όλα τα στάδια», δήλωσε ο επικεφαλής marketing της Hyundai Motor Europe, Andreas-Christoph Hofmann.

Το σημαντικό πάντως δεν είναι πως η Hyundai θα αποκτήσει ένα βασικό μοντέλο. Εξίσου μεγάλης σημασίας είναι πως το μικρότερο ηλεκτρικό της μάρκας θα έχει ένα βασικό στόχο: να ξεκινά κάτω από τις 20.000 ευρώ ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί τα τρία μικρά ηλεκτρικά που ετοιμάζουν οι Volkswagen, Cupra και Seat.