FUN TIME

Αρχαιολόγοι στη Β. Κορέα βρήκαν φωλιά μονόκερου!

Αρχαιολόγοι στη Β. Κορέα βρήκαν φωλιά μονόκερου!

Ορισμένες φορές αξίζει η αναμονή των νέων από τη Βόρεια Κορέα. Μία από αυτές είναι η δημοσίευση τηλεγραφήματος του κρατικού πρακτορείου της 29ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο Βορειοκορεάτες αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία φωλιά του μυθικού πλάσματος μονόκερου.

«Οι αρχαιολόγοι του Ινστιτούτου Ιστορίας της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών πρόσφατα επιβεβαίωσαν ότι βρέθηκε η φωλιά του μονόκερου, που είχε τιθασεύσει ο βασιλιάς Tongmyong, ιδρυτής του βασιλείου Koguryo (277 π.Χ – 668 μ. Χ)», αναφέρει το τηλεγράφημα.

«Ένας ορθογώνιος βράχος, που πάνω του έχουν σκαλιστεί οι λέξεις 'λημέρι του μονόκερου΄ στέκει μπροστά στη φωλιά», συνεχίζει.

Η ανακάλυψη των αρχαιολόγων, εκτός από την «επιβεβαίωση» της ύπαρξης μονόκερων, έχει και μία ακόμη διάσταση: αποδεικνύει ότι η Πιονγκγιανκ, όπου βρέθηκε η φωλιά, ήταν η αρχαία πρωτεύουσα της κορεατικής χερσονήσου, στην περίοδο του βασιλείου Koguryo.

Σύμφωνα με αμερικανική ανάλυση, η ανακάλυψη των αρχαιολόγων θέλει να δώσει μια ηρωική γραμμή αίματος, που να συνδέει τον νεαρό ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν με τους ένδοξους προγόνους του.

Διαβάστε επίσης:

Ο θάνατος του Κιμ Γιονγκ Ιλ τάραξε τη φύση