ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Megalopolis»: O Κόπολα θα ξοδέψει 100 εκατ. δολάρια για τη νέα του ταινία

Φράνσις Φορντ Κόπολα
Τον Μάρτιο ο σκηνοθέτης του «Νονού», Φράνσις Φορντ Κόπολα, απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
AP

Η ταινία «Megalopolis» με το all-star cast είναι το νέο κινηματογραφικό στοίχημα του εμβληματικού Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα είναι εδώ και καιρό σε συζητήσεις για να σκηνοθετήσει μια επική ταινία για να προσθέσει στην κινηματογραφική κληρονομιά του, η οποία περιλαμβάνει τα φιλμ «Apocalypse Now» (Αποκάλυψη Τώρα) και την τριλογία «The GodfatherΝονός» (Ο Νονός) και το πρότζεκτ του που κυοφορείται επί μακρόν «Megalopolis» και το οποίο τώρα παίρνει σάρκα και οστά.

Σύμφωνα με το THR, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα συγκέντρωσε πρωτοκλασάτο καστ που δείχνει το εύρος του πρότζεκτ 100 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ο σκηνοθέτης χρηματοδοτεί ο ίδιος και όχι ένα μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι θα πρωταγωνιστούν οι Άνταμ Ντράιβερ, Νάταλι Εμάνουελ, Φόρεστ Γουίτακερ, Λόρενς Βίσμπερν και Τζον Βόιτ.

«Η μοίρα της Ρώμης στοιχειώνει έναν σύγχρονο κόσμο που δεν μπορεί να λύσει τα δικά του κοινωνικά προβλήματα σε αυτή την επική ιστορία πολιτικών φιλοδοξιών, ιδιοφυΐας και αγάπης και σύγκρουσης» αναφέρεται στην περίληψη της ταινίας.

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δήλωσε ότι αποφάσισε να χρηματοδοτήσει ο ίδιος την ταινία επειδή τα κινηματογραφικά έργα γίνονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο και όποιος έχει διαφορετική ιδέα πάει κόντρα στο ρεύμα.

«Οι άνθρωποι μπορεί να μην την αποδέχονται, αλλά μερικές φορές η άλλη ιδέα αντιπροσωπεύει αυτό που έρχεται στο μέλλον», πρόσθεσε. «Αυτό αξίζει να εξεταστεί» σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

«The Offer»: Δείτε το τρέιλερ της σειράς για το πώς γυρίστηκε «Ο Νονός»

«Ο Νονός»: 50 χρόνια από το κινηματογραφικό έπος του Κόπολα

«Ο Νονός»: Δείτε το επικό τρέιλερ για την επετειακή έκδοση της θρυλικής τριλογίας!