SOCIAL MEDIA

Facebook: Το Messenger θα σας ειδοποιήσει όταν θα κάνει κάποιος screenshot τη συνομιλία σας

Facebook: Το Messenger θα σας ειδοποιήσει όταν θα τραβάει κάποιος screenshot τη συνομιλία σας
Με αυτόν τον τρόπο, η Meta θα διασφαλίσει την ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών
Pixabay

Facebook: Με αυτόν τον τρόπο, η Meta θα διασφαλίσει την ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών

Νέο στοιχείο εφαρμόζει το Facebook στο Messenger, το οποίο υπάρχει εδώ και καιρό στο Instagram.

Πιο συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ με ανάρτησή του ανέφερε πως πλέον οι χρήστες θα μπορούν να καταλάβουν αν ο συνομιλητής τους τράβηξε screenshot (στιγμιότυπο οθόνης) ενός μηνύματος το οποίο βρίσκεται στη «λειτουργία εξαφάνισης» της εφαρμογής. Αυτά τα μηνύματα στο Messenger εμφανίζονται για περιορισμένη διάρκεια και στη συνέχεια εξαφανίζονται.

Έτσι, στην περίπτωση που κάποιος κάνει screenshot, ο χρήστης θα λαμβάνει ειδοποίηση. Με αυτόν τον τρόπο, η Meta προχωρά στην ανακοινωθείσα δέσμευσή της να ενισχύσει την ασφάλεια και το απόρρητό της.

Συγκεκριμένα ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έγραψε: «Υπάρχει μια νέα ενημέρωση για τις «από άκρο σε άκρο» κρυπτογραφημένες συνομιλίες στο Messenger, οπότε θα ειδοποιηθείτε εάν κάποιος τραβήξει σε στιγμιότυπο οθόνης (screenshot) ένα μήνυμα που εξαφανίζεται». Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε την προσθήκη GIFs, stickers και αντιδράσεων στις κρυπτογραφημένες συνομιλίες.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανάρτησε ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει μια συνομιλία μεταξύ του ιδίου και της συζύγου του, Πρισίλα Τσαν.

Στην εν λόγω συνομιλία, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta κάνει ένα αστείο για έναν υπερ-υπολογιστή και τραβάει ένα στιγμιότυπο οθόνης (screenshot), για να δείξει πώς θα είναι η ειδοποίηση στη συσκευή των χρηστών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.