Ελβετία
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Έξι πόλεις για να γνωρίσουμε την αλπική ομορφιά της Ελβετίας

Τα περίφημα αλπικά τοπία και οι αναρίθμητες λίμνες της Ελβετίας, δημιουργούν μοναδικά σκηνικά γαλήνης και ηρεμίας.

Η αλήθεια είναι πως για εμάς που αναζητάμε έναν προορισμό που θα μας συναρπάσει και θα μας γεμίσει με πολλές ονειρεμένες αναμνήσεις, αυτός είναι η Ελβετία. Εκεί θα βρούμε μερικές από τις πιο γοητευτικές πόλεις σε όλη την Ευρώπη, που με τα περίφημα αλπικά τοπία και τις αναρίθμητες λίμνες, δημιουργούν μοναδικά σκηνικά γαλήνης και ηρεμίας.

Ποιος θα μπορούσε άλλωστε, να μην ενθουσιαστεί από τα πολιτιστικά αξιοθέατα και την παραμυθένια ομορφιά μιας χώρας με γαλαζοπράσινες λίμνες, κοιλάδες και γραφικά χωριά; Δεν είναι τυχαίο φυσικά, το γεγονός πως όλες οι ελβετικές πόλεις, από τη μικρότερη μέχρι την μεγαλύτερη, μοιάζουν βγαλμένες από παραμύθι.

Στην Ελβετία βρίσκουμε την πολύβουη Γενεύη αλλά και την απείρως ησυχότερη Βέρνη, τη δημοφιλέστατη Ζυρίχη και τη μοναδική Λοζάνη, το Λουκιανό και τη Λουκέρνη, ενώ στις εκδρομές στην ενδοχώρα μπορούμε να ανακαλύψουμε χωριά και κωμοπόλεις που κάθε μία μοιάζει να μας διηγείται μια νέα ιστορία!

Ζυρίχη, κορυφαίος χειμερινός προορισμός

Ζυρίχη
Ζυρίχη


Καθόλου τυχαία δεν θεωρείται η Ζυρίχη ένας από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς χειμερινούς προορισμούς. Η πόλη διαθέτει περισσότερες από 100 γκαλερί τέχνης, καθώς θεωρείται η γενέτειρα του Ντανταϊσμού, αλλά και πάρα πολλά και πολύ ενδιαφέροντα μουσεία, όπως το Μουσείο της Τέχνης και φυσικά, το Ελβετικό Εθνικό Μουσείο. Η αρχιτεκτονική των κτιρίων της και η γενικότερη ατμόσφαιρά της συναρπάζουν, ενώ το αστικό τοπίο με την πανέμορφη και πεντακάθαρη λίμνη κερδίζουν τους πάντες. Μεταξύ των αξιοθέατων, που όλοι πρέπει να δουν, είναι ο Μεγάλος Καθεδρικός Ναός, η Μονή της Παναγίας, η Παλιά Πόλη και ο Ζωολογικός της Κήπος.

Βέρνη, η «άγνωστη» πρωτεύουσα

Βέρνη
Βέρνη


Η Βέρνη και όχι η Ζυρίχη, ούτε η Γενεύη, είναι η πρωτεύουσα της Ελβετίας. Η παλιά πόλη της χρονολογείται από τον Μεσαίωνα και έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Είναι χτισμένη σε μια λωρίδα γης που περιβάλλει ο ποταμός Aare, γεγονός που της δίνει έναν ακόμα παραμυθένιο αέρα. Οι πλατείες Μπέρενπλατς και Μπούντενπλατς ορίζουν το πολυσύχναστο κέντρο, ενώ μεταξύ όσων πρέπει να δούμε στη Βέρνη είναι το Ομοσπονδιακό Μέγαρο, όπου γίνεται η Ομοσπονδιακή Συνέλευση όλων των καντονίων της χώρας.

Λουγκάνο

Λουγκάνο
Λουγκάνο


Κοντά στα σύνορα με την Ιταλία, το Λουγκάνο είναι και αυτό χτισμένο στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Καταπράσινα πάρκα, ολάνθιστοι κήποι, η πεζοδρομημένη παλιά πόλη δημιουργούν ένα σκηνικό που αξίζει να δούμε από κοντά. Στο Λουγκάνο ξεχωρίζουν ακόμα το Μουσείο Σοκολάτας και η πανέμορφη Πιάτσα ντε λα Ριφόρμα.

Λουκέρνη

Λουκέρνη
Λουκέρνη


Οι περισσότεροι τουρίστες που αποφασίζουν να επισκεφθούν την όμορφη πόλη της Λουκέρνης επισκέπτονται τον Glacier Garden ή gletschergarten, ένα πάρκο που βρίσκεται σε έναν αρχαίο παγετώνα γεμάτο απολιθώματα. Η Λουκέρνη, που είναι μια μικρή ελβετική πόλη, διαθέτει μεσαιωνική αρχιτεκτονική και τελεφερίκ με το οποίο οι επισκέπτες ανεβαίνουν στο γειτονικό βουνό και έχουν την καλύτερη επαφή με την ελβετική φύση.

Λοζάνη

Λοζάνη
Λοζάνη


Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η Λοζάνη είναι η πιο γραφική ελβετική πόλη και πράγματι, μοιάζει να βγήκε από τις σελίδες των παραμυθιών. Ο καθεδρικός ναός Notre Dame στην παλιά πόλη, που κατασκευάστηκε τον 12ο αιώνα, η πλατεία Place St. François με την ομώνυμη εκκλησία, η πλατεία Place Centrale και η συνοικία Flon, με τα μπαρ και τα εστιατόρια καλωσορίζουν τους επισκέπτες, που δεν πρέπει να παραλείψουν μια βόλτα στην Place de la Riponne, όπου διοργανώνεται δυο φορές την εβδομάδα υπαίθρια αγορά. Χτισμένη αμφιθεατρικά στο βόρειο τμήμα της λίμνης της Γενεύης, η Λοζάνη προσφέρει εκπληκτική θέα στις Άλπεις.

Γενεύη

Γενεύη
Γενεύη


Η Γενεύη είναι πιθανώς η πιο δημοφιλής ελβετική πόλη – τόσο για την ομορφιά της όσο και ως κέντρο εξελίξεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου και το Διεθνές Μνημείο της Μεταρρύθμισης, είναι δύο από τα αξιοθέατά της που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, όπως και, φυσικά, ο θεαματικός πίδακας του σιντριβανιού Jet d’Eau, που φτάνει σε πλήρη εκτίναξη τα 140 μέτρα, στην πανέμορφη λίμνη της. Το Grand Théâtre de Genève, η πλατεία Plainpalais, το Quartier des Bains, το Μουσείο Ωρολογοποιίας Patek Philippe, το Mουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Εθνογραφικό Μουσείο (MEG), είναι μερικά μόνο από τα μέρη που πρέπει να επισκεφθεί καθένας στη Γενεύη.

Ελβετία
Ελβετία


Ολόκληρη η ενδοχώρα της Ελβετίας χαρακτηρίζεται από τις πιο γραφικές πόλεις, τις πιο όμορφες λίμνες και όχι μόνο! Ένα ταξίδι εκεί, επομένως, αποτελεί ιδανική αφορμή για να αλλάξουμε εικόνες και να γνωρίσουμε από κοντά τα πιο παραμυθένια μέρη.

Διαβάστε επίσης

Οι καλύτερες και οι χειρότερες πόλεις για να ζούμε και να εργαζόμαστε

Ταξίδι στη Βενετία των στεναγµών, των γονδολιέρηδων και της Τέχνης

Το Βερολίνο και άλλοι 9 προορισμοί που αγαπούν οι Έλληνες ταξιδιώτες

Απόδραση στο Μιλάνο: Το Duomo και άλλα 6 αξιοθέατα που δεν «χάνονται»

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ