ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μεσσηνία: «Σήκωσαν» 200.000 ευρώ και έφυγαν σαν… κύριοι - Τι κατέγραψαν οι κάμερες

Μεσσηνία: «Σήκωσαν» 200.000 ευρώ και έφυγαν σαν… κύριοι - Τι κατέγραψαν οι κάμερες
ΙΝΤΙΜΕ NEWS (ΑΡΧΕΙΟ)

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών της ένοπλης ληστείας, που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (2/12) σε υποκατάστημα τράπεζας στη Χώρα Μεσσηνίας, έχει εξαπολύσει η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ).

Περίπου στις 9.00 το πρωί ένα γκρι αυτοκίνητο με τέσσερα άτομα σταμάτησε έξω από την τράπεζα. Το εν λόγω υποκατάστημα, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, λειτουργεί μόνο δύο μέρες την εβδομάδα, κατά τις οποίες εκτελούνται πολλές πληρωμές. Αυτό, φαίνεται πως το γνώριζαν οι δράστες και δε δίστασαν να επιχειρήσουν, παρά τον αυξημένο αριθμό πελατών που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην τράπεζα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δράστες φαίνεται πως είχαν σχεδιάσει λεπτομερώς όλες τους τις κινήσεις. Ο οδηγός παρέμεινε στη θέση του, ενώ δύο άτομα φορώντας μόνο γυαλιά ηλίου και έχοντας ακάλυπτα τα πρόσωπά τους μπήκαν στην τράπεζα κρατώντας ένα πιστόλι. Ο τέταρτος, φορώντας κουκούλα και κρατώντας ένα καλάσνικοφ, έμεινε ακριβώς έξω από την τράπεζα. Εκείνη τη στιγμή στο υποκατάστημα βρίσκονταν τρεις υπάλληλοι και 10-12 πελάτες. Οι δύο ληστές, με καθαρά ελληνικά, φώναξαν ληστεία και ακινητοποίησαν όλο τον κόσμο με την απειλή του όπλου.

Δείτε αναλυτικά και στο παρακάτω βίντεο:

Στη συνέχεια ένας από τους δράστες, με την απειλή του όπλου, πήρε μαζί του το διευθυντή του καταστήματος και τον κατέβασε στο υπόγειο, όπου βρίσκεται το κεντρικό θησαυροφυλάκιο. Τον ανάγκασε να το ανοίξει και απέσπασαν 200.000 ευρώ.

Ο ληστής που βρισκόταν έξω από την τράπεζα, σύμφωνα με το tharrosnews, πυροβόλησε περίπου 3-4 φορές στον αέρα, ενώ αμέσως μετά μπήκε κι αυτός στην τράπεζα και πυροβόλησε άλλη μια φορά για εκφοβισμό, ευτυχώς χωρίς να τραυματισθεί κανείς.

Αμέσως μετά και οι τρεις επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο που τους περίμενε ο συνεργός του και εξαφανίσθηκαν.

Όλες οι κινήσεις των δραστών έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας και αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι οι δύο ληστές που μπήκαν πρώτοι δεν έδειξαν να τους νοιάζει που δεν είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους. Η Αστυνομία εξετάζει και την πιθανότητα οι δράστες να είχαν αλλοιώσει με κάποιον άλλον τρόπο τα χαρακτηριστικά τους.

Σημειώνεται ότι έχουν περάσει μόνο λίγες μέρες από τη ληστεία στο Υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Θουρία με λεία 115.000 ευρώ (σ.σ. σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη).

Κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με το tharrosnews, έχουν θορυβηθεί και με επιστολή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος ζητούν την έκτακτη συνεδρίασή του και αύξηση των αστυνομικών μέτρων ασφαλείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Δες ΕΔΩ αν θα πάρεις έως και 1000 ευρώ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν με «ανοιχτά» χαρτιά: «Συμφέρον της Τουρκίας να αναδιπλωθεί»

Σχετικές ειδήσεις