ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μύκονος: Ναρκωτικά σε σχήμα νεκροκεφαλής – Συνελήφθησαν τρεις Σκοπιανοί

Μύκονος: Ναρκωτικά σε σχήμα νεκροκεφαλής – Συνελήφθησαν τρεις Σκοπιανοί
Εξαρθρώθηκε σπείρα διακινητών ναρκωτικών στη Μύκονο - Συλλήψεις αλλοδαπών από την ΕΛ.ΑΣ.
astynomia.gr

Εξαρθρώθηκε εγκληματικός πυρήνας που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στη Μύκονο - Συνελήφθησαν 3 Σκοπιανοί

Κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στο νησί της Μυκόνου «ξηλώθηκε» από την ΕΛ.ΑΣ., με τη σύλληψη τριών Σκοπιανών και την κατάσχεση πολλών και διαφορετικών παραισθησιογόνων ουσιών.

Αίσθηση προκαλεί ότι βρέθηκαν ακόμα και ναρκωτικά σε σχήμα νεκροκεφαλής. Η αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα χθες Τετάρτη από πάνοπλους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος είχαν διακριτούς ρόλους. Ο ένας ήταν ο προμηθευτής των ναρκωτικών και οι υπόλοιποι οι διακινητές. Τα ναρκωτικά συσκευάζονταν σε μικροσυσκευασίες διαφόρων χρημάτων, ενώ αίσθηση προκαλούν τα ναρκωτικά σε σχήμα νεκροκεφαλής.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το κύκλωμα είχε μεγάλη «ποικιλία» ουσιών. Ενδεικτικό είναι ότι κατασχέθηκαν 437 ναρκωτικά δισκία XTC, 220,3 γραμμ. κοκαΐνη, 270,9 γραμμ. μεθαμφεταμίνη, 159,4 γραμμ. κάνναβη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας συνελήφθη και ένας «πελάτης», ο οποίος εμφανίστηκε κατόπιν προκαθορισμένης συνάντησης στο σημείο σκοπεύοντας να αγοράσει ναρκωτικά από τους διακινητές. Στην κατοχή του βρέθηκαν 0,5 γραμμ. κοκαΐνη, 3,7 γραμμ. κάνναβη, κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 370 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «για τον τερματισμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας, από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση, οι οποίοι, αφού σκιαγράφησαν την κινητικότητα των δραστών, προχώρησαν στον εντοπισμό και την επ’ αυτοφώρω σύλληψή τους τη στιγμή που μετακινούνταν σε νέο κατάλυμα, προκειμένου να αποκρύψουν τα ίχνη τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου. Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών».