ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Την Πόλα Ρούπα «βλέπει» η ΕΛΑΣ πίσω από τη ληστεία στο «Σωτηρία»

Την Πόλα Ρούπα «βλέπει» η ΕΛΑΣ πίσω από τη ληστεία στο «Σωτηρία»

Τη σύντροφο και μητέρα του παιδιού του Νϊκου Μαζιώτη «βλέπει» η αστυνομία πίσω από τη ληστεία της Πέμπτης (25/6) στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Το ενδεχόμενο να είναι η Πόλα Ρούπα, η ληστής που το πρωί της Πέμπτης έστησε καρτέρι, στην υπάλληλο του υποκαταστήματος τράπεζας που υπάρχει μέσα στο νοσοκομείο και με την απειλή πιστολιού την ανάγκασε να μπουν μαζί μέσα στο χώρο, ζητώντας της ν’ ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και το ΑΤΜ και κατόπιν έφυγε με «λεία» 125.000 ευρώ, εξετάζει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι αστυνομικοί εξετάζουν το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα της τηλεόρασης της τράπεζας για να διαπιστώσουν αν όντως η Πόλα Ρούπα πήρε το ρίσκο να εκτεθεί σε κίνδυνο ώστε να αποσπάσει χρήματα.

Πηγή της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει πως πιθανά η Πόλα Ρούπα έχει πληγεί από την οικονομική κρίση και προχώρησε στη ληστεία ενώ ανεξάρτητα με το αν οι ενδείξεις συμμετοχής της στη ληστεία συμπληρωθούν με στοιχεία, οι αξιωματικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να έχει βρει καταφύγιο στην Αττική.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, η δράστης ήταν ύψους περίπου 1,65 μ. ηλικίας 40-45 ετών, με κανονική σωματική διάπλαση, φορούσε ξανθιά καρέ περούκα, γυαλιά ηλίου και ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Η περιγραφή ταιριάζει στην Πόλα Ρούπα όχι όμως και τόσο στη δεύτερη εκδοχή που εξετάζει η αστυνομία και πρόκειται για τη γυναίκα της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» και των «Ληστών του Διστόμου» που έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον δύο ληστείες και δύο τρομοκρατικές επιθέσεις.

Μάλιστα οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν συνεργός ή συνεργοί της ληστείας να είναι ασύλληπτα μέλη των «Ληστών με τα μαύρα», όπως ο Γιώργος Πετρακάκος ή ο Μάριος Σεϊσίδης.

Πάντως η ψυχραιμία, η άνεση και η παραμονή της γυναίκας για 12 λεπτά στο εσωτερικό της τράπεζας δείχνει, σύμφωνα με την εφημερίδα ότι το έχει κάνει ξανά και έχει εξωτερική βοήθεια με «δύναμη πυρός» από πρόσωπα που της έδιναν αυτοπεποίθηση.

Το κλεμμένο λευκό φορτηγάκι την προηγούμενη μέρα από την περιοχή του Γκύζη, «αγαπημένο» αυτοκίνητο του Νίκου Μαζιώτη, των «Πυρήνων της Φωτιάς» και των «Ληστών του Διστόμου», το κάψιμό του και η φυγή με κλειστό φορτηγάκι δίνουν διάσταση τρομοκρατίας στη ληστεία.

Ήδη από χθες, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πήγε στην τράπεζα και ενημερώνεται από την Ασφάλεια που αρχικά ανέλαβε την υπόθεση.

Σχετικές ειδήσεις