ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ψάχνουν παντού το ληστή που διέφυγε – Ποινικές διώξεις και εντάλματα από την Εισσαγγελία

Ψάχνουν παντού το ληστή που διέφυγε – Ποινικές διώξεις και εντάλματα από την Εισσαγγελία

Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα ασκήθηκε σε βάρος των ληστών του Παλαιού Φαλήρου.

Ήδη έχουν συλληφθεί δύο άτομα, ενώ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος άλλων δύο (ο ένας εκ των δύο είναι αυτός που «κρύφτηκε» στη ντουλάπα).

Ειδικότερα ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα από δράστες με καλυμμένα χαρακτηριστικά και τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας, της βίας κατά συρροή και της απειλής. Οι δύο συλληφθέντες παραπέμθηκαν σε ανακριτή.

Για την εν λόγω υπόθεση το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι αξιολογείται η επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκομένων Υπηρεσιών.

Αξίχει να σημειωθεί ότι δόθηκε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία του δράστη που είχε κρυφτεί μέσα στην ντουλάπα προκειμένου να κρυφτεί και να αποφύγει τη σύλληψη. Ο δράστης αφού κρύφτηκε επι 14 περίπου ώρες μέσα στην ντουλάπα, βγήκε, απείλησε εκ νέου τους ένοικους του διαμερίσματος και στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Star το βράδυ της Τρίτης (4/4/2017) η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δύο υπόπτων για την ληστεία, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Το μόνο που μένει είναι να διαπιστωθεί είναι αν πρόκειται για τον ληστή που παρέμεινε κρυμμένος στην ντουλάπα του διαμερίσματος.

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του ληστή που διέφυγε

Στο μεταξύ νέα αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα Τρίτη (04/04) στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν διασκορπιστεί στην ευρύτερη περιοχή ενώ ελικόπτερο πετάει προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες που γίνονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ληστή που κατάφερε να διαφύγει μετά τη χθεσινή απόπειρα ληστείας σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται ο τέταρτος από τους ληστές, τον οποίο αναζητούσαν δεκάδες αστυνομικοί χθες, κατάφερε να κρυφτεί στη ντουλάπα του σπιτιού που επιχείρησε να ληστέψει, για 14 ώρες χωρίς κανείς να τον αντιληφθεί!

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις ένοπλοι δράστες επιχείρησαν να ληστέψουν ζευγάρι ηλικιωμένων που διαμένει σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Μουσών και Θησεών στο Παλαιό Φάληρο. Μάλιστα έδεσαν και φίμωσαν την άτυχη γυναίκα.

Η επέμβαση της Αστυνομίας ήταν άμεση και οι δύο εκ των ληστών συνελήφθησαν ενώ ο τρίτος στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε στο κενό από μπαλκόνι εβδόμου ορόφου και σκοτώθηκε.

Η επιχείρηση των αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του τέταρτου ληστή ήταν τεράστια και διήρκεσε αρκετές ώρες αλλά δεν είχε αποτέλεσμα.

Τελικά, αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο τέταρτος κακοποιός ο οποίος μέχρι εκείνη την ώρα παρέμενε άφαντος, βγήκε από τη ντουλάπα στην οποία όπως αποδείχθηκε κρυβόταν επί 14 ώρες και απειλώντας με το όπλο του για δεύτερη φορά την ηλικιωμένη γυναίκα και ιδιοκτήτρια του σπιτιού και το γιο της, τράπηκε σε φυγή.

Μάλιστα -αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων- η Σήμανση είχε πάρει αποτυπώματα από τις πόρτες τις ντουλάπας, αλλά κανείς δεν κοίταξε πιο μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ληστής έγινε αντιληπτός λόγω δυσοσμίας καθώς είχε αφοδεύσει μέσα στο χώρο όπου κρυβόταν. Ο γιος της ιδιοκτήτριας πήγε να δει από που αναδύεται η δυσοσμία, άνοιξε τη ντουλάπα και βρέθηκε μπροστά στον ένοπλο δράστη.

Εκείνος, αφού απείλησε μάνα και γιο και φορώντας πάντα τη μάσκα του, βγήκε από το διαμέρισμα και εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα. Τα θύματα ειδοποίησαν την Αστυνομία κι άμεσα ξεκίνησε μια ακόμα επιχείρηση για τον εντοπισμό του, η οποία μέχρι στιγμής έχει αποβεί άκαρπη.

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της ληστείας

Αδίστακτοι οι ληστές

Οι δράστες είναι… γνωστοί στην Αστυνομία, με τους αξιωματικούς να κάνουν λόγο για αδίστακτους κακοποιούς που δεν διστάζουν να σκοτώσουν προκειμένου να ληστέψουν.

Κατά την επιχείρηση έπεσε στα χέρια της αστυνομίας ένας 35χρονος από την Αρμενία, ο οποίος είναι σεσημασμένος για ληστείες και ένας Ρώσος 30 ετών. Ο τελευταίος μάλιστα θεωρείται μέλος και μάλιστα πρωτοκλασάτο της ρωσικής μαφίας στην Ελλάδα. Στο παρελθόν μάλιστα έχει συλληφθεί και έχει αφεθεί ελεύθερος.

Διαβάστε περισσότερα για τους ληστές ΕΔΩ

Σχετικές ειδήσεις