ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ηράκλειο: Ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι που λήστευαν παιδιά – Με περιοριστικούς όρους ο ο 17χρονος

Ηράκλειο: Ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι που λήστευαν παιδιά – Με περιοριστικούς όρους ο ο 17χρονος
In Time (αρχείου)

Τριμελής συμμορία ανηλίκων λήστευε… ανήλικους στο Ηράκλειο. Σε βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις για το αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για εγκληματική συμμορία και παράνομη οπλοφορία.

Στα δικαστήρια Ηρακλείου, ενώπιον ανακρίτριας και εισαγγελέα, οδηγήθηκαν την Τρίτη (12/3) οι δύο 15 χρόνοι και ο 17χρονος που συνελήφθησαν στο Ηράκλειο της Κρήτης, για τέσσερις υποθέσεις ληστειών σε βάρος ανηλίκων, εκ των οποίων τρεις ήταν τετελεσμένες και μία ήταν απόπειρα.

Σε βάρος των τριών ανηλίκων ασκήθηκαν διώξεις για το αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για εγκληματική συμμορία και παράνομη οπλοφορία.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας επέβαλαν και στους τρεις ανήλικους, το αναμορφωτικό μέτρο παρακολούθησης σεμιναρίου στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, ενώ στον 17χρονο επιβλήθηκαν επιπλέον, οι περιοριστικοί όροι εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι τρεις ανήλικοι που σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισής τους δήλωσαν μετανιωμένοι για τις πράξεις τους, συνελήφθησαν τη Δευτέρα (11/3) καθώς από τις 2 μέχρι και τις 9 Μαρτίου είχαν διαπράξει τις ληστείες και την απόπειρα σε βάρος παρεών πεζών ανηλίκων.

Κατά τη διάρκεια των παρατατικών πράξεων, με την άσκηση ή και την απειλή άσκησης σωματικής βίας και με την απλή κατοχή μαχαιριού το οποίο έφεραν σε ζώνη παντελονιού, εξανάγκαζαν τα θύματα να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά τα οποία είχαν στην κατοχή τους.