ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Επιστρέφει στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Επιστρέφει στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στα...γνωστά λημέρια των φυλακών επιστρέφουν εννέα εκ των συνολικά δεκαέξι, καταδικασθέντων για τις «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα με βασικό πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας,Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ειδικότερα, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, παίρνουν ξανά το δρόμο της φυλακής ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, ο Αστέριος Οικονομίδης, ο Γιώργος Σαχπατζίδης και η Αρετή Τσοχατζόπουλου.

Το Δικαστήριο όρισε πως ο επιχειρηματίας Οράτιος Μέλας θα εκτίσει την ποινή του στο σπίτι του καθώς διανύει το 81ο έτος της ηλικίας του.

Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, η λογίστρια του πρώην υπουργού, έχει ήδη εκτίσει την ποινή της, είναι πλέον ελεύθερη και δεν επιστρέφει στις φυλακές.

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος είναι ο μόνος από τους καταδικασθέντες ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή γιατί εκτίει ισόβια κάθειρξη για άλλη υπόθεση.

Οι Οράτιος Μελάς, Νίκος Αντωνιάδης, Γιώργος Κωνσταντάτος, Νίκος Γεωργουλάκης (βρίσκεται στην Αμερική) καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης που δεν αναστάλθηκαν ούτε μετατράπηκαν και είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φυλάκιση.

Οι οκτώ εκ των δεκαέξι καταδικασθέντων για την υπόθεση, κατέθεσαν αίτημα αναστολής ή μετατροπής της ποινής που τους επιβλήθηκε. Το δικαστήριο αποφάσισε την μετατροπή των ποινών που επιβλήθηκαν σε πέντε καταδικασθέντες.

Πρόκειται για τους Νίκο Ζήγρα, Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζόπουλου, Ταλίτα- Μαρία Τσεκούρα και Νίκο Καρατζά. Η ποινή τους μετατράπηκε προς 20 ευρώ ημερησίως ενώ το Δικαστήριο όρισε για τους τέσσερις πρώτους να καταβάλλουν τα χρήματα της μετατροπής της ποινής τους σε 36 δόσεις, οι οποίες θα αρχίσουν να «τρέχουν» από την 1η Ιανουαρίου 2018. Επίσης, έδωσε προθεσμία για την καταβολή του ποσού στον Νίκο Καρατζά.

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα που κατέθεσαν για αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους οι Οράτιος Μέλας και Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, οι οποίοι υπέβαλαν το αίτημα λόγω των στοιχείων που έχουν εισφέρει στην υπόθεση.

Ωστόσο ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών είναι ο αρμόδιος για να ελέγξει το χρόνο παραμονής τους στις φυλακές και να αποφανθεί εάν οι κρατούμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για την υφ' όρων απόλυση. Κάτι που θα συμβεί τα επόμενα 24 ώρα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάποιοι εξ αυτών θα παραμείνουν για ελάχιστο διάστημα κρατούμενοι.Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων