Περισσότεροι από 1.500 συνταξιούχοι διαδήλωσαν για τις μειώσεις στις συντάξεις τους

Αμέλια Αναστασάκη Αμέλια Αναστασάκη

Περισσότεροι από 1.500 συνταξιούχοι διαδήλωσαν για τις μειώσεις στις συντάξεις τους

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν τη 13η και 14η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων, του εφάπαξ και των μερισμάτων, τα δικαιώματά τους στην υγεία και ό,τι άλλο τους έχει αφαιρεθεί.

ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ

Απογοητευμένοι και σε πλήρη απόγνωση οι απόμαχοι της δουλειάς «πήραν» για άλλη μία φορά τους δρόμους, προκειμένου να εκφράσουν το παράπονό τους για τις απανωτές μειώσεις στις συντάξεις τους, αλλά και να διεκδικήσουν αλλαγές στο νέο ασφαλιστικό νόμο που θα τούς επιτρέψουν να μην ζουν άλλο με ψίχουλα. Πραγματοποίησαν πρώτα συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων, και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Υπουργείο Εργασίας. «Θα διεκδικήσουμε όσα μας αναλογούν και έχουμε δουλέψει μέχρι τέλους. Δεν πρόκειται να τούς χαρίσουμε τίποτα.

Με τις συντάξεις που μας δίνουν δεν μπορούμε να ζήσουμε! Πεινάμε!, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο «ο μόνος δρόμος για να ανατραπούν αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές είναι η εντατικοποίηση των αγώνων». Οι συνταξιούχοι υποστηρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια έχασαν από τις μειώσεις των συντάξεών τους πάνω από 50 δισεκατομμύρια ευρώ και ταυτόχρονα καταγγέλλουν την κυβέρνηση για «απύθμενο θράσος» όταν υποστηρίζει ότι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι «με τις πετσοκομμένες συντάξεις που θα περικοπούν ακόμα 18% με την προσωπικη διαφορά».

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved