ΕΛΛΑΔΑ

«Απόβαση» μεταναστών στη Μυτιλήνη

«Απόβαση» μεταναστών στη Μυτιλήνη
INTIME NEWS

Έξι βάρκες έφτασαν στο νησί μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι πληροφορίες που φτάνουν από τη Μυτιλήνη το μεσημέρι της Τρίτης (01/10), αναφέρουν ότι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έφτασαν πέντε βάρκες με μετανάστες στη Σκάλα Συκαμιάς και μια στο ακρωτήρι Κόρακας.

Σύμφωνα με το lesvospost.com, δεν υπάρχει ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στις έξι αυτές βάρκες αλλά με έναν πρόχειρο υπολογισμό, θεωρείται ότι αυτοί ξεπερνούν τους 600 ανθρώπους.

Νωρίτερα, εκατοντάδες αιτούντες άσυλο από τον καταυλισμό της Μόριας πραγματοποιήσαν καθιστική διαμαρτυρία ζητώντας την άμεση μετακίνησή τους στην Αθήνα, την ύπαρξη συνθηκών ασφαλείας στον καταυλισμό και δικαιοσύνη για τα προχθεσινά γεγονότα.

Στη συνέχεια, προχώρησαν σε πορεία με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να έχουν αναπτυχθεί στην περιφερειακή οδό της Μόριας ώστε να μην επιτρέψουν στους αιτούνες άσυλο να κατέβουν στην πόλη της Μυτιλήνης.

Δεκάδες μετανάστες στον Πειραιά

Νωρίς το πρωί της Τρίτης (1/10) κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος», μεταφέροντας 215 προσφυγές και μετανάστες από τον καταυλισμό της Μόρια στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Μόρια αναμένονται να μεταφερθούν στο λιμάνι του Πειραιά την ερχόμενη Κυριακή, άλλοι 400 πρόσφυγες και μετανάστες.

Μετά τα επεισόδια και την φωτιά, που στοίχισαν τη ζωή σε μία γυναίκα στον καταυλισμό της Μόρια, οι αρμόδιες αρχές ξεκίνησαν και πάλι τις διαδικασίες αποσυμφόρησης της ΜΚΟ που φιλοξενεί περισσότερους από 13.000 μετανάστες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σειρήνες πολέμου θα ηχήσουν σε όλη την Ελλάδα - Δείτε πότε και γιατί

Πέτρος Τατσόπουλος: Λιποθύμησε σε εκπομπή του ALPHA – Δείτε το βίντεο

Σχετικές ειδήσεις