ΕΛΛΑΔΑ

Ώρες αγωνίας για την Κική Δημουλά: Για 8η ημέρα στην ΜΕΘ - Σε τι ελπίζουν οι γιατροί

Ώρες αγωνίας για την Κική Δημουλά: Για 8η ημέρα στην ΜΕΘ - Σε τι ελπίζουν οι γιατροί

Στάση αναμονής από τους θεράποντες ιατρούς.

Κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας της μεγάλης μας ποιήτριας Κικής Δημουλά, που νοσηλεύεται για 8η ημέρα υπό αναπνευστική υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θεραπευτηρίου των Βορείων Προαστίων.

Οι θεράποντες γιατροί της ακαδημαϊκού και ποιήτριας Κικής Δημουλά διατηρούν στάση αναμονής, καθώς παραμένει για 8η ημέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χωρίς να εμφανίζει σημάδια σημαντικής βελτίωσης.

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες τους να καταπολεμήσουν τη λοίμωξη και να καταφέρουν να σταθεροποιήσουν την αναπνευστική της λειτουργία ώστε να της αφαιρέσουν τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εφικτό προς το παρόν.

Οι ελπίδες των γιατρών πλέον στρέφονται στην φαρμακευτικήα αγωγή που χορηγείται στην 89χρονη ποιήτρια ώστε να καταφέρει να μεταφερθεί το συντομότερο δυνατό σε θάλαμο του νοσοκομείου. Στο πλευρό της βρίσκεται η οικογένειά της αλλά και αρκετοί φίλοι της.

Να σημειωθεί ότι η Κική Δημουλά πάσχει από χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια, αιτία που οδήγησε στην εσπευσμένη εισαγωγή της στο νοσοκομείο πριν από 20 μέρες. Μια λοίμωξη που υπέστη δέκα ημέρες αργότερα, ανάγκασε τους γιατρούς να αποφασίσουν την εσπευσμένη εισαγωγή και τη διασωλήνωσή της στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, όπου παραμένει μέχρι σήμερα κάτω από αυστηρή ιατρική επίβλεψη και χορήγηση βαριάς φαρμακευτικής αγωγής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Οι Τούρκοι στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο: Τώρα βεβαιώθηκα ότι θα μπουν στην συνεκμετάλλευση

Σχετικές ειδήσεις