ΕΛΛΑΔΑ

Στις φλόγες η δομή φιλοξενίας στη Συκαμνιά Μυτιλήνης

Στις φλόγες η δομή φιλοξενίας στη Συκαμνιά Μυτιλήνης

Φωτιά έβαλαν άγνωστοι αργά το απόγευμα της Κυριακής 1 Μαρτίου στην κλειστή δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών stage 2 στην Συκαμνιά της Μυτιλήνης.

Όπως αναφέρει το stonisi.gr, η δομή λειτουργούσε με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου όπου έκλεισε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση όταν ομάδα πολιτών απέκλεισε το λιμάνι της Θερμής μην επιτρέποντας την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών που οδηγήθηκαν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο σημείο.

Παράλληλα, σημειώθηκαν επεισόδια όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησαν επίθεση σε μέλη ΜΚΟ που έσπευσαν να μαζέψουν τα άτομα από τη βάρκα. Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν τις κάμερές τους στη θάλασσα.

Επιπλέον, προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στο νησί για τους πρόσφυγες ενώ έχουν προπηλακιστεί και δημοσιογράφοι και φωτογράφοι διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, ανάμεσά τους και ο δημοσιογράφος του Der Spiegel, Γιώργος Χρηστίδης.

Επίσης, προπηλακίστηκε η δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία αποπειράθηκε να παρέμβει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Τούρκοι ρίχνουν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις με καθοδήγηση από drones – Δείτε τα βίντεο

«Εισβολή» LIVE - Έβρος: Πεδίο μάχης τα σύνορα - Χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στη χώρα