ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος - Βίντεο ντοκουμέντο του Newsbomb.gr: Μετανάστες προσπαθούν να περάσουν παιδιά στην Ελλάδα

Έβρος - Βίντεο ντοκουμέντο του Newsbomb.gr: Μετανάστες προσπαθούν να περάσουν παιδιά στην Ελλάδα
ASSOCIATED PRESS

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα καθώς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν για 8η ημέρα να εισέλθουν στην Ελλάδα. Η Νεφέλη Σκαρλίδου βρίσκεται στον Έβρο και μεταδίδει για το Newsbomb.gr όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

Μία από τις πολλές προσπάθειες προσφύγων και μεταναστών να περάσουν τον φράχτη των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, δείχνει βίντεο του Newsbomb.gr.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, άτομα που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά επιχειρούν να περάσουν στη χώρα μας παιδιά που βρίσκονται μαζί τους.

Δείτε το βίντεο:

Ντοκουμέντο: Τα χημικά που έριξαν οι Τούρκοι αστυνομικοί

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε ένταση στις Καστανιές Έβρου καθώς Τούρκοι αστυνομικοί που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα έριξαν χημικά και δακρυγόνα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία.

Το Newsbomb.gr παρουσιάζει τα χημικά που χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι τα οποία μάλιστα αναγράφουν ότι δεν πρέπει να εκτοξεύονται σε ευθεία βολή προς ανθρώπους.

Δείτε στην παρακάτω gallery:

Αστυνομικές πηγές μιλώντας στο Newsbomb.gr επιβεβαιώνουν πως οι επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων συντονίζονται από drones. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την ώρα των επιθέσεων εθεάθησαν άτομα να μοιράζουν εργαλεία για να κόψουν οι μετανάστες τους φράχτες.

Δείτε βίντεο από τις Καστανιές:

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Μαυρίδη, δήμαρχο Ορεστιάδας, ο οποίος μίλησε στο Newsbomb.gr, τα ξημερώματα κύλησαν όλα ομαλά χωρίς ένταση, ενώ συμπλήρωσε πως οι μετανάστες όπως κάθε μέρα επιχειρούν να περάσουν στα ελληνικά εδάφη από τον νότιο Έβρο και όχι από τις Καστανιές.

2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου σε ένα 24ωρο

Οκτώ συλλήψεις και 2.867 εμποδίσεις παράνομης εισόδου στην Ελλάδα έγιναν στον Έβρο το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση το 24ωρο από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, στην περιοχή του Έβρου:

  • Συνελήφθησαν 8 άτομα. Επτά προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία
  • Εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Επεκτείνουν τον φράχτη στα σύνορα - Σταμάτησαν την είσοδο σε 2.867 μετανάστες σε 24 ώρες

Πέτσας: Δεν θα περάσει κανείς τα σύνορά μας, είναι θέμα εθνικής ασφάλειας