ΕΛΛΑΔΑ

«Ανάσα» για τους παραγωγούς κηπευτικών στα Χανιά

«Ανάσα» για τους παραγωγούς κηπευτικών στα Χανιά
Ο απόπλους του πλοίου "ΛΑΤΩ" το βράδυ του Σαββάτου από το λιμάνι της Σούδας...

Ο απόπλους του πλοίου "ΛΑΤΩ" το βράδυ του Σαββάτου από το λιμάνι της Σούδας έδωσε πραγματική «ανάσα» για τους παραγωγούς κηπευτικών από τα Χανιά

«Είναι μια θετική εξέλιξη προς το παρών, γιατί αν συνεχισθεί η απεργία καταλαβαίνεται ότι το πρόβλημα θα μεγαλώσει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτακης που βρέθηκε στο λιμάνι της Σούδας και συμπλήρωσε: «Eίναι η αρχή της σαιζόν, μην την τινάξουμε από τώρα στον αέρα. Γιατί αν από κάποια επιχείρηση δεν τηρηθούν τα συμβόλαια, πολύ φοβάμαι πως θα πάει στους ανταγωνιστές μας από όλα κράτη και καταλαβαίνεται τι θα γίνει. Όσον αφορά το εσωτερικό της χώρας τα αρμόδια Υπουργεία θα πρέπει να κοιτάξουν την αγορά γιατί φοβάμαι ότι από αύριο θα έχουμε φαινόμενα νοθείας καρτέλ, όπου θα λένε ότι λόγω της ανεργίας δεν θα υπάρχουν ντομάτες στην αγορά, θα ακριβύνουν οι ντομάτες και θα έρθουν και ξένες εισαγόμενες που θα πωλούνται ελληνικές».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των παραγωγών Αντώνης Μπιτσάκης ανέφερε ότι «εισακούσθηκαν οι φωνές μας για να φύγουν απόψε τα καράβια και τουλάχιστον τα προϊόντα που είχαν κοπεί την Τρίτη και την Τέταρτη. Γνωρίζεται ότι πίσω υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα».