ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Κανένας νεκρός στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο - 2 νέα κρούσματα - 2.878 στο σύνολο

Κορονοϊός: Κανένας νεκρός στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο - 2 νέα κρούσματα - 2.878 στο σύνολο
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα την Κυριακή (24/05) είναι 2 ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.878.

Από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, το 55.2% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 626 (21,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.635 (56,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δεκαεννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη. Οι 6 (33,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 82,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Δεν έχουμε νέους καταγεγραμμένους θανάτους ενώ μέχρι σήμερα 171 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα. Οι 50 ήταν γυναίκες (29,2%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 153.963 κλινικά δείγματα.

Την ανακοίνωση έκανε ο λοιμωξιολόγος Δ. Χατζηγεωργίου.

Δείτε την ενημέρωση:

Για το άνοιγμα της εστίασης

«Αναμενόμενη εξέλιξη και μικροαπόλαυση που είναι συνυφασμένη με την κουλτούρα πολλών από τους συνανθρώπους μας», χαρακτήρισε ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου το άνοιγμα της εστίασης.

Ωστόσο, ο ίδιος έσπευσε να τονίσει πως το άνοιγμα των καταστημάτων αυτών «θα πρέπει να γίνει με προσοχή και με λογική».

«Δεν θα σταματήσουμε να τονίζουμε στον κόσμο ότι η άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι ξαναγυρνάμε στις παλιές μας συνήθειες, αλλά συμμετέχουμε με σύνεση και υπευθυνότητα. Επιτρέπεται, λοιπόν, από αύριο να πάμε στο εστιατόριο ή την ταβέρνα, κατά προτίμηση, όμως, με την οικογένειά μας και όχι για να συναντηθούμε με μακρινούς γνωστούς ή ανθρώπους που δεν βλεπόμαστε και δεν είμαστε πια μαζί, μιας και στο τραπέζι θα καθόμαστε σχετικά κοντά και χωρίς μάσκα», συνέχισε ο διευθυντής του Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εξάλλου, επισήμανε πως «έχουν τεθεί ικανά όρια για το μέγιστο αριθμό των ατόμων ανά τραπέζι, ώστε να είναι δυνατή η έξοδος μιας ολόκληρης οικογένειας και να μη μείνει κανένας παραπονεμένος».

Για τις βλάβες στον πνεύμονα

Σύμφωνα με διεθνή έρευνα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι βλάβες που προκαλεί ο ιός στον πνεύμονα αφορά σε καταστροφή του ενδοθηλίου, τη δημιουργία μικροθρομβώσεων και την δημιουργία παράλληλων αγγείων γύρω από τις κυψελίδες του πνεύμονα.

Τα αποτελέσματα των ερευνών κατέδειξαν ότι οι βλάβες από τον κορονοϊό Covid 19 στους πνεύμονες μοιάζουν με τις βλάβες που προκαλούν άλλοι beta κορονοϊοί (SARS, MERS κλπ.).

Για τη χρήση υπερυπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης

Η χρήση υπερυπολογιστών (όπως ο Summit) μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλο αριθμό πράξεων που αφορούν το μοριακό έλεγχο του ιού. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ένας συνδυασμού ορθολογισμού, τεχνολογίας και ορθής επιστημονικής προσέγγισης θα συμβάλει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του Covid 19.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.