ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Σουφλίου στο Newsbomb.gr: Κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές -Η στάθμη του Έβρου ανεβαίνει συνεχώς

Δήμαρχος Σουφλίου στο Newsbomb.gr: Κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές -Η στάθμη του Έβρου ανεβαίνει συνεχώς
e-evros.gr

Καιρός: Ο Δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος μίλησε την Τρίτη (12/01) στο Newsbomb.gr και αναφέρθηκε στα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν από νωρίς το πρωί τα χωριά του Έβρου

Υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα, από νωρίς το πρωί της Τρίτης, τα οποία έχουν δημιουργήσει προβλήματα και καταστροφές στις υποδομές της περιοχής, όπως μας εξήγησε ο κ. Καλακίκος.

«Κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, οι οποίες με την επέμβαση των αρμόδιων Αρχών, μπόρεσαν να απεγκλωβιστούν και να μεταφερθούν σε ασφαλές περιβάλλον», ανέφερε ο Δήμαρχος Σουφλίου.

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, καταγράφηκε έντονη υπερχείληση ποταμών, σε πολλές περιοχές. «Αναλυτικότερα, μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το χωριό Μάνδρα στο βόρειο τμήμα του δήμου Σουφλίου. Το νερό έχει φτάσει σε οριακά επίπεδα και για λόγους ασφαλείας διεκόπη η κυκλοφορία», είπε ο Δήμαρχος.

«Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο Μάνδρας - Δερείου, καθώς τρεις αλλοδαποί εγκλωβίστηκαν στο σημείο, ωστόσο λίγη ώρα μετά και χάρη στην άμεση επέμβαση όλων των Αρχών, απεγκλωβίστηκαν», τόνισε ο κ. Καλακίκος.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν, ενώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς η στάθμη του Έβρου ανεβαίνει συνεχώς, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει έντονα προβλήματα.

Έχουν σημειωθεί αρκετές ζημιές, ωστόσο αύριο η αρμόδια επιτροπή θα μπορεί να εξετάσει λεπτομερώς το μέγεθος αυτών.

«Ο Δήμος Σουφλίου, σε ανακοίνωσή του καλεί τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν την κίνηση δίπλα σε ποτάμια και κανάλια, ενώ συμπληρώνει πως οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα. Οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων, να απομακρυνθούν και να μην πλησιάζουν σε ποταμούς, παραποτάμους και χειμάρρους καθώς και σε γέφυρες», επεσήμανε ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Καλακίκος.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτό είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα λαμβάνουν οι πολίτες