ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: Πετάμε τις μάσκες στα μέσα του Σεπτεμβρίου

Παγώνη
Intime

Κατά τα μέσα του Σεπτεμβρίου θα «πετάξουμε τις μάσκες...και θα νιώσουμε ελεύθεροι» είπε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας- Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η κ. Παγώνη συμπλήρωσε πως «όταν τελειώσει το 90% των εμβολιασμών θα πετάξουμε τις μάσκες, τότε αναμένουμε να το έχουμε πετύχει».

Παρόλα αυτά, υπογράμμισε πως οι εμβολιασμένοι, μέχρι να γίνουν πάρα πολλοί, θα πρέπει να συνεχίσουν να φοράνε μάσκες, όπως πχ όταν πηγαίνουν σε σούπερ μάρκετ ή όταν μπαίνουν σε νοσοκομεία.

Η κ. Παγώνη τόνισε πως το ιικό φορτίο είναι ακόμα μεγάλο, ειδικά στην Αττική.

Αναφερόμενη στο φετινό καλοκαίρι παραδέχτηκε πως θα είναι διαφορετικό: Θα πάμε διακοπές με κάποιες προφυλάξεις».

Μιλώντας για το άνοιγμα της εστίασης, σημείωσε πως όταν υπάρχει μουσική αναγκαζόμαστε να μιλάμε δυνατά, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μετάδοσης, ειδικά σε κλειστούς χώρους. Ακόμη, υπογράμμισε πως, καθώς προχωρούν οι εμβολιασμοί, θα επιστρέψει και η μουσική.

Μεγάλη «πρόβα» για την επιστροφή στην κανονικότητα αναμένεται να αποτελέσει το άνοιγμα της εστίασης που έχει οριστεί για αύριο Δευτέρα, 3 Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό, τα καταστήματα θα λειτουργούν ως τις 22.45, χωρίς μουσική, και αποκλειστικά σε ανοικτούς υπαίθριους χώρους- με τον καλό καιρό που προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες να αναμένεται να βοηθήσει σε αυτό το θέμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αιτωλοακαρνανία:«Πάρε με να ξανά είμαστε μαζί» - Συγκλονίζει ο άνδρας της 30χρονης εγκύου που πέθανε