ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη - Κορονοϊός: Αν δεν φτάσουμε το τείχος ανοσίας, δεν μπορούμε να πετάξουμε τις μάσκες

Παγώνη - Κορονοϊός: Αν δεν φτάσουμε το τείχος ανοσίας, δεν μπορούμε να πετάξουμε τις μάσκες

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Τι γίνεται με τους εμβολιασμούς των ιατρώνω - Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες.

«Προσοχή μέχρι να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού» συνέστησε η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη. Όπως είπε «έχουμε περάσει μια δύσκολη χρονιά, με πολλά σκαμπανεβάσμα…» και ο κόσμος έχει ανάγκη τις διακοπές, αλλά πρέπει να υπάρχει προσοχή.

Σχολιάζοντας την επόμενη ημέρα στο ΕΣΥ ανέφερε: «Είχαμε 45 ράντζα στην εφημερία και προσπαθούμε να τα μετακινήσουμε. Υπάρχουν οι non covid ασθενείς που πρέπει να εξυπηρετηθούν, είχαν πάει πίσω τα περιστατικά και τα χειρουργεία.Τα διακομήσαμε σε άλλα νοσοκομεία για να μην μείνουν όλα στο νοσοκομείο».

Ερωτηθείσα για το αν υπάρχει η σκέψη για διαγραφή των μη εμβολιασμένων γιατρών από τον ιατρικό σύλλογο, ανέφερε ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι.

«Κάναμε αίτηση εγγράφως σε όλα τα νοσοκομεία τέλος Ιουνίου να τελειώσει ο εμβολιασμός των γιατρών. Φτάσαμε στο 93,2% εμβολιασμού, ένα μικρό ποσοστό έχει μείνει, είναι ελάχιστοι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί.», τόνισε προσθέτοντας ότι: «ο ιατρικός κόσμος οφείλει να εμβολιαστεί», ανέφερε.

Ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν «υπάρχουν χειρουργοί που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Αναφορικά στα προνόμια των εμβολιασμένων και στη χρήση της προστατευτικής μάσκας, σημείωσε: «Εξαρτάται που θα βρίσκονται. Αν είναι σε χώρο με συνωστισμό θα φοράει την μάσκα. Αν είναι σε χώρο μια παρέα που όλοι έχουν εμβολιαστεί δεν θα φορά τη μάσκα. Δεν έχουμε ανεβάσει τα ποσοστά ασφαλείας εμβολιασμένων. Αν δεν φτάσουμε το τείχος ανοσίας για να είμαστε όλοι ασφαλείς δεν μπορούμε να πετάξουμε τις μάσκες. Ο ιός και οι μεταλλάξεις είναι εδώ».

«Θα πάμε διακοπές, θα φορέσουμε τις μάσκες στο πλοίο, το αεροπλάνο, στις συναυλίες. Δεν θα είμαστε όπως πέρυσι. Σε μια παραλία μεγάλη δεν θα είμαστε με μάσκες στις ξαπλώστες», πρόσθεσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Οι «άγνωστες» σκηνές στο σπίτι του φονικού - Τι έκανε ο πιλότος