ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Γιατί έγιναν «ακροβάτες» οι μαθητές για να γλιτώσουν από την πλημμύρα

Νέα Φιλαδέλφεια σχολείο
Αίσθηση προκάλεσαν οι εικόνες με μαθητές της Νέας Φιλαδέλφειας να φτιάχνουν «γέφυρα» με θρανία για να γλιτώσουν από την πλημμύρα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος»

Αίσθηση προκάλεσαν οι εικόνες με μαθητές της Νέας Φιλαδέλφειας να φτιάχνουν «γέφυρα» με θρανία για να γλιτώσουν από την πλημμύρα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος»

Η εφευρετικότητα των μαθητών και η ψυχραιμία που επέδειξαν όταν τα νερά πλημμύρισαν τους χώρους του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας ήταν αυτά που τους γλίτωσαν από μια παρολίγον τραγωδία για την οποία οι ίδιοι είχαν προειδοποιήσει. Το γεγονός, πάντως, να πλημμυρίζει ένα σχολείο εν ώρα λειτουργίας και να διακινδυνεύουν μαθητές εξαιτίας ενός καιρικού φαινομένου για το οποίο υποτίθεται ότι έχει σημάνει «συναγερμός» στον κρατικό μηχανισμό, είναι ανεπίτρεπτο. Όπως ανεπίτρεπτο είναι, να στεγάζονται σχολικές αίθουσες σε κοντέινερ από προηγούμενο σεισμό, όπως στην περίπτωση του 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας.

Όπως λέει στο Newsbomb.gr ο γραμματέας της Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας Παυσανίας Τσούλας από τα νερά πλημμύρισε όλη η αυλή του σχολείου καθώς και τα δυο κοντέινερ στα οποία μπήκε νερό με αποτέλεσμα οι μαθητές να καταφύγουν στη λύση των θρανίων ως «γέφυρα» για να γλιτώσουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα νερά έφτασαν μέχρι τα δύο αίθρια του πρώτου ορόφου του 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς το σχολείο είναι σε διαφορετικά επίπεδα ενώ πλημμύρισε και το κλειστό γυμναστήριο.

Το εξοργιστικό είναι ότι, σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Τσούλα, ήταν βουλωμένες οι υδρορροές με τον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ να στέλνει έγγραφα στους αρμόδιους φορείς τις προηγούμενες μέρες, για να τις καθαρίσουν χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει κάποια κινητοποίηση.

Αποτέλεσμα ήταν, όπως λέει στο Newsbomb.gr, χθες, Τετάρτη, ο διευθυντής με τον γυμναστή του σχολείου και μαθητές να καθαρίσουν όπως-όπως ό,τι μπορούσαν «αλλιώς θα ήταν χειρότερα τα πράγματα».

Δείτε φωτογραφίες από το σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια και το έγγραφο του διευθυντή

Ο διευθυντής του σχολείου, μάλιστα, έχει ζητήσει και έλεγχο στατικότητας του κτηρίου, σε ένα σχολείο που έχει τα κοντέινερ από προηγούμενο σεισμό.

Όπως ανακοινώθηκε κατόπιν εορτής με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Βούρου, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου -οπότε αναμένονται ακόμη πιο ισχυρά καιρικά φαινόμενα στο λεκανοπέδιο- θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει την Ελλάδα

Ρόδος: Με νοητική υστέρηση η 8χρονη που έπεσε θύμα βιασμού

Έφη Κακαράντζουλα: Τα πρώτα λόγια της απολογίας της – Η αντίδραση των συγγενών της Ιωάννας