ΕΛΛΑΔΑ

Αυτές είναι οι φοιτήτριες που συνελήφθησαν γιατί άνοιξαν πανό στην Ακρόπολη

Φοιτήτριες Ακρόπολη
Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν οι δύο φοιτήτριες που άνοιξαν πανό στην Ακρόπολη
Facebook/Students for a Free Tibet

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν οι δύο φοιτήτριες που άνοιξαν πανό στην Ακρόπολη

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Ακρόπολη όταν δύο φοιτήτριες άνοιξαν πανό στον ιερό βράχο ανεβαίνοντας στις σκαλωσιές που υπάρχουν εκεί. Οι δύο φοιτήτριες, όμως, έγιναν αντιληπτές από τους αρχαιοφύλακες οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν την αστυνομία που προχώρησε στη σύλληψη των δύο νεαρών γυναικών.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για δύο φοιτήτριες που προσπάθησαν να ανοίξουν πανό υπέρ του Θιβέτ και του Χονγκ Κονγκ με αφορμή τη σημερινή τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στην Κίνα. «Δεν θα ανεχθούμε ποτέ οι Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξάγονται από μια κυβέρνηση που καταπιέζει και προχωρά σε γενοκτονία σε βάρος των ανθρώπων μας» αναφέρεται σε μήνυμα της οργάνωσης Students for a Free Tibet, μέλη της οποίας είναι οι δύο φοιτήτριες.

Μετά τη σύλληψή τους οι δύο φοιτήτριες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια 18χρονη φοιτήτρια με καταγωγή από το Θιβέτ και μια 22χρονη με καταγωγή από το Χονγκ Κονγκ.

Σε μηνύματά τους που αναρτήθηκαν στη σελίδα στο Facebook της συγκεκριμένης οργάνωσης οι δύο φοιτήτριες εξήγησαν για ποιο λόγο προχώρησαν στην κίνησή τους αυτή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ο «γρίφος» με τους θανάτους της πανδημίας - Τι συμβαίνει με τα ποσοστά εμβολιασμού

Βίντεο-ντοκουμέντο από το σοκαριστικό ατύχημα στα Γιαννιτσά - Το μοιραίο άλμα και η πρόσκρουση

The Voice: Η 22χρονη που «τρέλανε» τους coaches (video)