ΕΛΛΑΔΑ

Αρκαλοχώρι: Επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία

Ανοίγουν οι αίθουσες των σχολείων για τους μαθητές του Αρκαλοχωρίου
Ανοίγουν οι αίθουσες των σχολείων για τους μαθητές του Αρκαλοχωρίου
cretapost.gr

Ξεκινούν τα δια ζώσης μαθήματα διδασκαλίας στις προκατασκευασμένες αίθουσες που τοποθετήθηκαν στο Αρκαλοχώρι 

Ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 τα δια ζώσης μαθήματα διδασκαλίας στις προκατασκευασμένες αίθουσες που έχουν τοποθετηθεί διπλά από το κολυμβητήριο Αρκαλοχωρίου όπου θα στεγαστούν προσωρινά το 1ο & 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Τα μαθήματα θα γίνονται σε δύο βάρδιες και με εναλλάξ με τροποποίηση του προγράμματος, και συγκεκριμένα το πρωί 08.00- 12.00 το μεσημέρι, και στις 13.00 το μεσημέρι με 17.00 το απόγευμα.

Μέσα σε διάστημα 20 ημερών όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε Καστέλλι, Σκινιά, Θραψανό και Αρκαλοχώρι επαναλειτουργούν ενώ σειρά παίρνουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια της περιοχής για τα οποία έχουν γίνει ήδη αρκετές ενέργειες και πολύ σύντομα θα είναι και αυτά έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές.

Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος που επιθυμεί να κλείσει όσο το δυνατό ταχύτερα το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της περιοχής, το οποίο θεωρείται κομβικής σημασίας.

Ξεκινούν τα μαθήματα στο Αρκαλοχώρι
Ξεκινούν τα μαθήματα στο Αρκαλοχώρι

Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί 34 οικίσκοι για προσωρινή στέγαση και 22 σχολικές αίθουσες. Θα ακολουθήσουν άλλες 15 σχολικές αίθουσες μέχρι τις 24 Οκτωβρίου και ακόμα 25 σχολικές αίθουσες μέχρι το τέλος του μήνα, καθώς και η παράδοση 90 οικίσκων έως τις αρχές Νοεμβρίου. Τα χρονοδιαγράμματα των παραδόσεων βασίζονται στους χρόνους που έχουν ήδη τεθεί στις διακηρύξεις των διαγωνισμών προμήθειάς τους από το Υπουργείο Υποδομών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ πονοκέφαλο προκαλεί η κατεδάφιση του διώροφου κτηρίου στην είσοδο του Αρκαλοχωρίου για το οποίο έχει εκδοθεί αμετάκλητο πρωτόκολλο, αλλά η όλη διαδικασία εμφανίζει τεχνικές δυσκολίες προκειμένου να μην προκληθούν ζημιές σε όμορα κτήρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ο «γρίφος» με τους θανάτους της πανδημίας - Τι συμβαίνει με τα ποσοστά εμβολιασμού

The Voice: Παπαρίζου και Ρουβάς χόρεψαν τσάμικο – Η «Ιτιά» που τους μεράκλωσε!

Σέρρες: Ο δολοφόνος του 20χρονου κατηγορείται και για βιασμό 16χρονης