ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Απάτη με θύμα συνταξιούχο του ΝΑΤ για «αναδρομικά 20.000 ευρώ»

Βόλος: Απάτη με θύμα συνταξιούχο του ΝΑΤ για «αναδρομικά 20.000 ευρώ»
Μια 65χρονη από την Αθήνα καταδικάστηκε για την απάτη σε βάρος του 68χρονου απ΄τον Βόλο
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Μια 65χρονη από την Αθήνα καταδικάστηκε για την απάτη σε βάρος του 68χρονου απ΄τον Βόλο

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών ερήμην, χωρίς αναστολή με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μια 65χρονη γυναίκα από την Αθήνα, που κατηγορούταν για απάτη από κοινού ενώ οι συνεργοί της αναζητούνται. Πρόκειται για μια κάτοικο Κερατσινίου, η οποία ταυτοποιήθηκε και το Δικαστήριο αποφάσισε να διατάξει την εκτέλεση της ποινής, εφόσον συλληφθεί.

Η απάτη άρχισε να εκτυλίσσεται στις 12 Αυγούστου 2020 όταν η κατηγορούμενη με τους άγνωστους συνεργού της έβαλαν στο στόχαστρο έναν 68χρονο από τον Βόλο που τότε έκανε διακοπές στη Σκιάθο.

Μια γυναίκα του τηλεφώνησε και του είπε ότι δικαιούται να λάβει επιταγή από το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, ύψους 20.000 ευρώ ως αναδρομικά από τις περικοπές που είχαν γίνει στη σύνταξή του.

Ωστόσο του είπε, ότι για να πάρει την επιταγή πρέπει να καταλάβει 5.500 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, που αντιστοιχεί στον αναλογούντα φόρο, του έδωσε τον αριθμό IBAN του λογαριασμού της. Ο 68χρονος κατέθεσε τα χρήματα, η γυναίκα του ζήτησε ακόμη 1500 ευρώ για τις «υπηρεσίες» της, χρήματα που επίσης ο συνταξιούχος κατέθεσε.

Όπως αποδείχτηκε στην πορεία, δεν έλαβε ποτέ την επιταγή από το ασφαλιστικό ταμείο, ο ίδιος ζημιώθηκε 7000 ευρώ και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί από τον τραπεζικό λογαριασμό η γυναίκα.

Αξιοσημείωτο στοιχείο της υπόθεσης, είναι ότι η κατηγορούμενη χρησιμοποίησε το όνομα υπαλλήλου τράπεζας στη Σκιάθο, γι’ αυτό και έγινε πιστευτή από τον 68χρονο.

Πηγή: magnesianews.gr