ΕΛΛΑΔΑ

Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης: Συγκλονισμένος ο άνδρας που βρήκε τον καθηγητή - Κρεμόταν από σχοινί

Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης: Συγκλονισμένος ο άνδρας που βρήκε τον καθηγητή - Κρεμόταν από σχοινί
Αυτοκτονία καθηγητή και προέδρου της Ανώτατης Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης
Intime / φωτογραφία αρχείου

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Κρήτης από την αυτοκτονία του καθηγητή μέσα στην Εκκλησιαστική Ακαδημία. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ανάμεσα στα μαθήματα που δίδασκε, ήταν κι εκείνο που αφορούσε στο υπέρβαρο αμάρτημα της αυτοκτονίας.

Συγκλονισμένη παραμένει τόσο η Εκκλησία της Κρήτης όσο και η τοπική κοινωνία από την τραγική είδηση του θανάτου του καθηγητή και προέδρου της Ανώτατης Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, ο οποίος φέρεται να αυτοκτόνησε, καθώς η ΕΛ.ΑΣ έχει αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια.

Σοκαριστική είναι η περιγραφή του καθηγητή, ο οποίος έφτασε πρώτος στο σημείο και τον βρήκε απαγχονισμένο και ειδοποίησε τις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, τον εκλιπόντα αναζητούσε η σύζυγος του από τις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης, 20 Σεπτεμβρίου, ώρα κατά την οποία ολοκληρώνονταν τα μαθήματα του καθηγητή στην σχολή. Μετά από τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειές της να εντοπιστεί τον σύζυγό της, περίπου στις 20:00 επικοινώνησε με καθηγητή, συνάδελφο του θανόντος και του ζήτησε να μεταβεί στην Εκκλησιαστική Ακαδημία προκείμενου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει.

Όταν ο καθηγητής κατέφθασε στο πάρκινγκ της Ανώτατης Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, είδε ότι το αυτοκίνητο του προέδρου βρίσκονταν στο χώρο της Σχολής. Στη συνέχεια, άνοιξε με το κλειδί του την εξωτερική πόρτα της Ακαδημίας και διαπίστωσε πως όλα τα φώτα ήταν σβηστά. Κινούμενος προς το γραφείο του προέδρου είδε την πόρτα του ανοικτή και τα κλειδιά του εκλιπόντος πάνω στην πόρτα.

Φοβούμενος ότι κάποιος μπορεί να έχει εισβάλει στην Σχολή, ο καθηγητής βγήκε έξω από τη σχολή και κάλεσε την αστυνομία. Αμέσως μετά ειδοποίησε τη σύζυγο του προέδρου της Ανώτατης Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, αναφέροντας τι είχε συμβεί και πως ανησυχεί.

Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Ο καθηγητής παρέδωσε τα κλειδιά στους άνδρες της αστυνομίας, άνοιξαν την εξωτερική πόρτα και άρχισαν να ερευνούν τον χώρο. Κινούμενοι προς το γραφείο του καθηγητή, εντόπισαν τη σορό του να αιωρείται από σχοινί, το οποίο ήταν δεμένο στην σκάλα που οδηγεί προς τις τουαλέτες της σχολής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Σχολή δεν διέθετε σχοινί, στοιχείο που υποδεικνύει ότι ο εκλιπών είχε σχεδιάσει προσεκτικά την τελευταία πράξη της ζωής του. Η ΕΛ.ΑΣ έχει αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Ο καθηγητής ήταν ένας αγαπητός ακαδημαϊκός, πατέρας τριών παιδιών, ενώ τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ανάμεσα στα μαθήματα που δίδασκε, ήταν κι εκείνο που αφορούσε στο υπέρβαρο αμάρτημα της αυτοκτονίας, «Γιατί οι Άγιοι Πατέρες και η Εκκλησία δεν αποδέχονται την αυτοχειρία».