ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: «Άφαντος» ο ξενοδόχος - Ξήλωσε τις ταμπέλες του καταλύματος και έφυγε από το χωριό

Χαλκιδική: «Άφαντος» ο ξενοδόχος - Ξήλωσε τις ταμπέλες του καταλύματος και έφυγε από το χωριό
Unsplash

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αφύτου στη Χαλκιδική από την καταγγελία κατά ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος, ο οποίος φέρεται με κρυφές κάμερες να κατέγραφε τους ενοικιαστές του σε προσωπικές στιγμές.

«Άφαντος» είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στον Άφυτο Χαλκιδικής, μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει στο χωριό, καθώς αποκαλύφθηκε ότι στα ενοικιαζόμενα δωμάτια είχαν τοποθετηθεί κρυφές κάμερες παρακολούθησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να «ξήλωσε» τις ταμπέλες του τουριστικού καταλύματος και εγκατέλειψε κακήν κακώς το χωριό, προκειμένου να αποφύγει την οργή των κατοίκων.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το ζευγάρι ανακάλυψε τη συσκευή καταγραφής και αποθήκευσης εικόνας και ήχου, η οποία ήταν τοποθετημένη σε πρίζα του δωματίου. Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη, όπου ζουν, ο 26χρονος και η 25χρονη απευθύνθηκαν στην Αστυνομία, υποβάλλοντας μήνυση σε βάρος του ιδιοκτήτη του καταλύματος, ενώ προσκόμισαν και την κάμερα.

Η μήνυση διαβιβάστηκε στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της Χαλκιδικής για τη διενέργεια έρευνας. Έκτοτε, άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της υπόθεσης.

Καμουφλαρισμένη σε φορτιστή η κάμερα στο δωμάτιο

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, ανακαλύφθηκε πως μόνο στο συγκεκριμένο δωμάτιο είχαν καταγραφεί τουλάχιστον άλλα 10 ζευγάρια, ενώ κάμερες υπήρχαν και σε όλα δωμάτια του καταλύματος.

Σύμφωνα με το Mega, η κοπέλα εργαζόταν σε μπαρ του ιδιοκτήτη, ο οποίος φέρεται να είχε προσφερθεί να τη φιλοξενήσει δωρεάν με τον σύντροφό της, για να την ευχαριστήσει για τη συνεργασία τους το καλοκαίρι.

Το όλο θέμα αποκαλύφθηκε όταν σε πρίζα του δωματίου ο σύντροφος της κοπέλας, που ασχολείται με ηλεκτρολογικά, είδε κάποια στιγμή την επίμαχη συσκευή και κατάλαβε ότι πρόκειται για κρυφή κάμερα.

Χαλκιδική: Τι κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του καταλύματος για την ύπαρξη κρυφών καμερών

Πάντως, ο επιχειρηματίας φέρεται να μην αρνήθηκε ότι η κρυφή κάμερα του ανήκει. Όπως είπε, την είχε βάλει όχι για να καταγράφει τις προσωπικές στιγμές του ζευγαριού, αλλά για να είναι σε θέση να γνωρίζει αν σημειώνονται κλοπές.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Εμένα το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να ξέρω τι γίνεται στην επιχείρησή μου. Δεν ήθελα να καταγράψω τις προσωπικές στιγμές κανενός. Είμαι χρόνια επιχειρηματίας και ποτέ δεν έχει ακουστεί κάτι σε βάρος μου» δήλωσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ.

«Είχα βάλει κάμερες γιατί ήθελα να ξέρω αν σημειώνονται κλοπές. Πολλές φορές στο παρελθόν έχουν χαθεί πράγματα από τα δωμάτια. Δεν μπήκαν οι κάμερες για άλλους σκοπούς. Στους πελάτες, όμως, κανείς δεν έλεγε για τις κρυφές κάμερες μέσα στα δωμάτια», συμπλήρωσε ο ξενοδόχος.

Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, αμέσως μόλις το θέμα έγινε γνωστό, όλοι οι υπάλληλοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και πλέον περιμένουν την ολοκλήρωση της έρευνας από την Αστυνομία.

Η τοπική κοινωνία, που ζει από τον τουρισμό, παραμένει ανάστατη, με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο να φοβούνται τις επιπτώσεις από την έκταση που πήρε το θέμα.

Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις περί προσωπικών δεδομένων, δεν συνελήφθη, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Δείτε το βίντεο του Mega:

Σχετικές ειδήσεις