ΕΛΛΑΔΑ

Οι τεχνολογικές λύσεις που θα κρατήσουν τον χειμώνα έξω από το σπίτι

Οι τεχνολογικές λύσεις που θα κρατήσουν τον χειμώνα έξω από το σπίτι

Μπορεί τα πρώτα κρύα του χειμώνα να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, ωστόσο είναι σημαντικό να θυμόμαστε -ανεξαρτήτως εποχής- πως το σπίτι είναι το καταφύγιό μας, το μέρος όπου επιστρέφουμε έπειτα από μία απαιτητική ημέρα.

Τι σημαίνει αυτό; Πως οφείλουμε να ανακαλύψουμε τις καλύτερες «πηγές» θέρμανσης, ώστε να κρατάμε το σπίτι μας ζεστό, τόσο για εμάς όσο και για την οικογένειά μας.

Ειδικά τη φετινή χρονιά, όπου όλες οι εκτιμήσεις θέλουν τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου, αυξημένες, σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, πολλές είναι οι οικογένειες που αναζητούν καινοτόμες λύσεις προκειμένου να κρατήσουν το σπίτι τους ζεστό και το πορτοφόλι τους όσο πιο γεμάτο γίνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όλο και περισσότερα νοικοκυριά να στρέφονται κάθε χρόνο, λόγω της οικονομικής κρίσης, σε εναλλακτικές και περισσότερο οικονομικές πηγές θέρμανσης και ενέργειας, παραγκωνίζοντας ως ένα βαθμό τα «παραδοσιακά» προϊόντα.

Η αλήθεια είναι πως κάθε οικογένεια προσπαθεί να περιορίσει τα έξοδα και να μειώσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό, χωρίς ωστόσο να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής της. Μία από τις κύριες λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση, φυσικά, είναι η «στροφή» προς την οικολογική θέρμανση και τις φορητές μικρές συσκευές, οι οποίες -χάρη στην προηγμένη τεχνολογία που προσφέρουν- μας δίνουν την ευκαιρία να υιοθετήσουμε έναν πιο οικονομικό τρόπο ζωής, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να τα καταφέρουμε; Πολύ απλά, αρκεί να ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές και να επιλέξουμε τον κατάλληλο τρόπο θέρμανσης για κάθε χώρο του σπιτιού σας.

Οι καινοτόμες και οικονομικές επιλογές που θα φέρουν τη ζέστη στο σπίτι μας

Μπορεί τα καλοριφέρ να εξακολουθούν να είναι στην κορυφή της λίστας, όσον αφορά στις επιλογές θέρμανσης, ωστόσο, η κρίση και η ανάγκη για περιορισμό των εξόδων οδήγησε πολλούς στην αναζήτηση νέων, αξιόπιστων λύσεων, είτε ως συμπληρωματικές είτε ως κύριες πηγές θέρμανσης. Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, λοιπόν, τα τελευταία χρόνια έχει «αναβαθμιστεί» και το κεφάλαιο της θέρμανσης και σήμερα υπάρχει μια ποικιλία προϊόντων για να εξυπηρετεί την κάθε ανάγκη.

Ενδεικτικά αξίζει να σημειώσουμε ότι στις μέρες μας, υπάρχουν εξελιγμένα αερόθερμα που όχι μόνο δεν κοστίζουν, αλλά μπορούν να ζεστάνουν γρήγορα έναν μεγάλο χώρο. Την ίδια ώρα, με υψηλή θερμαντική απόδοση και χαμηλή κατανάλωση, τα ηλεκτρικά καλοριφέρ αποτελούν, επίσης, μια καινοτόμα επιλογή θέρμανσης. Τέλος, μια από τις πλέον σύγχρονες και δημοφιλείς συσκευές θέρμανσης υψηλής τεχνολογίας είναι οι σόμπες pellet οι οποίες προσφέρουν αυτονομία και οικονομία, υψηλή απόδοση και παράλληλα αισθητική.

Και για όσους από εμάς δεν αντέχουν το αίσθημα της παγωνιάς, αμέσως μόλις ξαπλώνουν στο κρεβάτι, μία είναι η λύση που θα αναβαθμίσει και τον ύπνο μας: Μια ηλεκτρική κουβέρτα, την οποία μπορούμε να ανάβουμε λίγο πριν ξαπλώσουμε για μια τέλεια αίσθηση θαλπωρής και άνεσης ή και μια θερμοφόρα που θα κρατήσει τα πόδια μας ζεστά παρά την πτώση της θερμοκρασίας.

Φυσικά, εκτός της λίστας μας με τις πιο καινοτόμες λύσεις θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα δεν θα μπορούσαν να μείνουν οι θερμοπομποί, που αποτελούν την καλύτερη επιλογή για άμεση, οικονομική και υγιεινή θέρμανση του χώρου, ενώ είναι κατάλληλοι για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και βρέφη. Όσον αφορά στην υγρασία, μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με έναν αφυγραντήρα, που θα δημιουργήσει ένα υγιεινό και ευχάριστο περιβάλλον, ρυθμίζοντας το επίπεδο υγρασίας κάθε δωματίου του χώρου μας.

Τα πρώτα κύματα κακοκαιρίας έχουν ήδη ξεκινήσει και ο υδράργυρος υποχωρεί, πλέον, αισθητά. Είναι γεγονός, λοιπόν, πως σύντομα θα χρειαστούμε οικονομικές λύσεις, που θα μας επιτρέψουν να απολαύσουμε τη ζεστασιά μέσα στο σπίτι, κρατώντας το κρύο και την υγρασία εκτός, όσο το δυνατόν περισσότερο. Το «μυστικό» βρίσκεται σε smart προτάσεις θέρμανσης που θα αποδώσουν τα μέγιστα και θα εξοικονομήσουν χρήματα για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Δείτε τον Οδηγό Θέρμανσης 2022-23 του Newsbomb.gr εδώ