ΕΛΛΑΔΑ

Θέρμανση σπιτιού με αποτελεσματικούς και οικονομικούς συνδυασμούς

Θέρμανση σπιτιού με αποτελεσματικούς και οικονομικούς συνδυασμούς

Η φετινή… σπαζοκεφαλιά για τη θέρμανση του σπιτιού μας, πολλές φορές, «μπλοκάρει» τη σκέψη μας και πιθανώς το προφανές και το απλό, είναι και η πιο συμφέρουσα επιλογή.

Με πολύ απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η πιθανότητα να μην χρειάζεται να επενδύσουμε εδώ και τώρα ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, ώστε να διασφαλίσουμε έναν οικονομικότερο τρόπο θέρμανσης για όλο το σπίτι μας διά μιάς. Αντίθετα, αξιοποιώντας έναν συνδυασμό μέσων θέρμανσης, που μπορούμε να προμηθευτούμε οικονομικότερα ή κάποια από τα οποία ίσως και να διαθέτουμε ήδη, μπορούμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα για το οποίο «καιγόμαστε»: Ένα ζεστό σπίτι σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα!

Φυσικά, δεν είμαστε όλοι «ειδικοί» στη θέρμανση, ούτε μπορούμε να κατέχουμε όλη τη γνώση γύρω από τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις καινοτομίες που ενσωματώνουν σήμερα οι ηλεκτρικές συσκευές στον τομέα αυτόν. Αρκεί όμως, να εμπιστευτούμε και για το ζήτημα της θέρμανσης των χώρων μας τον «Κωτσόβολο», που διαθέτει πληθώρα επιλογών και προϊόντων, αλλά και ειδικούς, που θα μας συμβουλεύσουν συγκεκριμένα και θα μας βοηθήσουν να καταλήξουμε σε ό,τι ακριβώς μας ταιριάζει.

Ο κλιματισμός μπορεί να γίνει η βάση που χρειαζόμαστε

Σήμερα έχουμε όλοι κατανοήσει τη σημασία του κλιματισμού, κυρίως όμως ως προς τη δυνατότητα ψύξης και όχι τόσο της θέρμανσης – μέγα λάθος, καθώς τα σύγχρονα κλιματιστικά inverter προσφέρουν στους καταναλωτές θερμότητα με χαμηλή κατανάλωση, διασφαλίζοντας την ποιότητα του αέρα στο σπίτι και παρέχοντας μια σειρά από επιλογές που διευκολύνουν δραστικά την καθημερινότητά μας: Ποιος δεν θέλει να επιστρέφει σε ένα ζεστό σπίτι, που έχει ο ίδιος φροντίσει να «ανάψει» το κλιματιστικό μέσω διαδικτύου (καθώς η συσκευή συνδέεται μέσω της λειτουργίας WiFi) λίγο νωρίτερα; Ένα κλιματιστικό μάλιστα, μπορεί να καλύψει τον χώρο μας αναλόγως με τα τετραγωνικά και τα γενικότερα χαρακτηριστικά του, με βάση τα Btu/h που επιλέγουμε (από 9.000 έως και 24.000), ενώ είναι καλό να γνωρίζουμε ότι η βέλτιστη θερμοκρασία για τη λειτουργία της θέρμανσης είναι στους 20-23°C.

Ένα κλιματιστικό στο σαλόνι, που περνάμε τον περισσότερο χρόνο της ημέρας μας μπορεί να κάνει τη διαφορά στη θέρμανση τόσο ως προς την αίσθηση ζέστης και την άνεσή μας, όσο και ως προς την κατανάλωση και άρα το κόστος. Κι αυτό, διότι αυτό το κλιματιστικό στο σαλόνι μας, μπορεί εύκολα να συμπληρωθεί με θερμοπομπούς και καλοριφέρ που κρατούν ζεστά τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού, όποτε εμείς το χρειαζόμαστε. Στον Κωτσόβολο βρίσκουμε θερμοπομπούς σε διάφορα μεγέθη, με διάφορες ιδιότητες, όπως για παράδειγμα, ο θερμοπομπός Tesy Cloud, με δυνατότητα προγραμματισμού 7 ημέρες την εβδομάδα και 24 ώρες την ημέρα, ώστε ο χώρος μας να είναι πάντα ζεστός ακόμα και αν εμείς λείψουμε σε ταξίδι! Επίσης, η συγκεκριμένη συσκευή προσφέρει δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου μέσω της εφαρμογής για smartphones, δεν ξηραίνει τον αέρα του δωματίου, ενώ προσφέρει επίσης τη δυνατότητα τοποθέτησης στον τοίχο, εάν αυτό μας εξυπηρετεί.

Η κουζίνα και το μπάνιο είναι οι χώροι που θέλουμε να ζεστάνουμε πιο αποτελεσματικά

Προχωρώντας στα δωμάτια του σπιτιού και εξετάζοντας πιθανούς συνδυασμούς για την αποτελεσματικότερη και οικονομικότερη θέρμανση, ας εξετάσουμε πιο αναλυτικά τις ανάγκες που προκύπτουν για την κουζίνα και το μπάνιο μας.

Η κουζίνα του σπιτιού λοιπόν είναι ένα δωμάτιο που διαθέτει, κατεξοχήν, τις περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές – με πρώτο πρώτο τον φούρνο και τα ηλεκτρικά μάτια, που παράγουν θερμότητα ούτως ή άλλως. Στην περίπτωση που η κουζίνα μας λειτουργεί και ως τραπεζαρία, έχουμε δηλαδή εκεί το τραπέζι όπου γευματίζουμε καθημερινά με την οικογένεια, χρειαζόμαστε ένα μέσο θέρμανσης που παρέχει υψηλή θερμαντική απόδοση – οι «κλασικές» σόμπες κηροζίνης που δεν χρειάζονται καθόλου ρεύμα και έχουν εξαιρετική απόδοση, προσφέροντάς μας και τη θαλπωρή της φλόγας είναι ιδανικές τόσο για μικρούς όσο και μεγάλους χώρους. Αποτελούν άλλωστε μια οικονομικότατη επιλογή, αφού δημιουργούν στο χώρο μας ιδανικές συνθήκες θέρμανσης με μηδενική κατανάλωση.

Όσον αφορά στο μπάνιο μας, τότε οι περισσότεροι γνωρίζουμε καλά πως μία από τις απολαυστικότερες ανέσεις της σύγχρονης ζωής είναι ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε το ντους της ημέρας χωρίς να… ξεπαγιάζουμε! Σε έναν μικρό χώρο, όπως είναι τα μπάνια σε κάθε μέσο σπίτι, μπορούμε να εφαρμόσουμε έξυπνες λύσεις θέρμανσης, πολύ αποτελεσματικές και οικονομικές. Ένα αερόθερμο, λοιπόν, μπορεί να κάνει τη διαφορά και να ζεστάνει το μπάνιο μας σε χρόνο… μηδέν, ενώ σήμερα υπάρχουν επιλογές συσκευών που διαθέτουν και λειτουργίες ψύξης, ώστε να μπορούμε να τις αξιοποιούμε και το καλοκαίρι. Επίσης, πολλές συσκευές διαθέτουν χρονοδιακόπτη για ελεγχόμενη χρήση όπως και ειδική προστασία από τις σταγόνες, μια ιδιότητα που κάνει τα αερόθερμα ιδανικά για κάθε μπάνιο. Επίσης, είναι διαθέσιμα σε πολλά χρώματα και επομένως ταιριάζουν σε κάθε αισθητική που επιλέγουμε για τον χώρο μας, ενώ τέλος, διαθέτουν και ηλεκτρονικό θερμοστάτη για στοχευμένη χρήση. Φυσικά, το κόστος αγοράς ενός αερόθερμου είναι κατά βάση πολύ μικρό, με αποτέλεσμα να αναδεικνύονται σταθερά σε μια συμφέρουσα επιλογή που συμπληρώνει τον συνδυασμό της θέρμανσης που επιλέγουμε για το σπίτι μας.

Αντίστοιχα όμως, για το μπάνιο του σπιτιού μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και θερμοπομπούς που μπαίνουν και στο μπάνιο. Το θερμαντικό Philco PCH/AGI-2500EF Inverter, για παράδειγμα, διαθέτει τεχνολογία καθαρισμού αέρα AirGate BIO με σύστημα φίλτρων δύο επιπέδων και με την αντίσταση SX-DUOS Hedgehog για άμεση θέρμανση και μεγάλη διάρκεια ζωής θα μας συντροφεύει για πολλούς χειμώνες. Επιπλέον, μας δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία στον χώρο από απόσταση με τη λειτουργία Wi-Fi ready για απομακρυσμένο έλεγχο. Διαθέτει επίσης υψηλό δείκτη προστασίας από σκόνη και υγρασία επιπέδου IP24 για αδιάβροχη λειτουργία και χρήση σε λουτρό, σε συνδυασμό με ψηφιακό θερμοστάτη ακριβείας 0,1 °C με ψηφιακή ένδειξη θερμοκρασίας.

Συνοψίζοντας, αρκεί να «κρατήσουμε» υπόψιν μας τα εξής:

Ιδανικά για μεγάλους χώρους όπου θέλουμε να επιτύχουμε ομοιόμορφή θέρμανση, επιλέγουμε κλιματιστικά.

Αντίστοιχα, για μεγάλους ανοιχτούς χώρους, καλή επιλογή είναι και οι θερμάστρες πετρελαίου και υγραερίου για αυτόνομη θέρμανση.

Για τα δωμάτια του σπιτιού μας επιλέγουμε καλοριφέρ, θερμοπομπούς και σόμπες αλογόνου για περιορισμένη ώρα χρήσης, αλλά φυσικά και κλιματιστικά.

Για το μπάνιο του σπιτιού μας, ένα αερόθερμο ή ένας μικρός θερμοπομπός με αντοχή στην υγρασία IP24, μεγάλη ποικιλία των οποίων βρίσκουμε στον Κωτσόβολο, είναι ιδανικές επιλογές.

Η θέρμανση του σπιτιού μας μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικά και οικονομικά, αρκεί να είμαστε διατεθειμένοι να σκεφτούμε πέρα από τα τετριμμένα. Πάντα δείχνοντας εμπιστοσύνη στους ειδικούς στα καταστήματα της αλυσίδας «Κωτσόβολος», που είναι εκεί για εμάς, για να μας προσφέρουν λύσεις και επιλογές για κάθε μας ανάγκη τεράστια γκάμα ανάλογα με τον χώρο και την ανάγκη.

Δείτε τον Οδηγό Θέρμανσης 2022-23 του Newsbomb.gr εδώ