ΕΛΛΑΔΑ

Χρήσιμα tips για τον αφυγραντήρα του σπιτιού μας

Χρήσιμα tips για τον αφυγραντήρα του σπιτιού μας

Στα καταστήματα της αλυσίδας «Κωτσόβολος» βρίσκουμε μεγάλη ποικιλία αφυγραντήρων, ενώ οι ειδικοί που βρίσκονται εκεί μπορούν να μας οδηγήσουν στην καταλληλότερη επιλογή για το σπίτι μας.

Η θέρμανση φέτος είναι ζήτημα δύο παραγόντων: Ο πρώτος είναι φυσικά ο οικονομικός και ο δεύτερος ο αποδοτικός – πάντα, βέβαια, στο «πλάνο» βρίσκεται το ζήτημα της υγιεινής, καθώς η καθαρή ατμόσφαιρα είναι πάντοτε ύψιστη προτεραιότητα.

Για εμάς λοιπόν, που πέρα από ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, θέλουμε να φροντίζουμε την υγιεινή του σπιτιού μας και να κάνουμε οικονομία στο πορτοφόλι μας, με χαμηλότερη κατανάλωση και υψηλότερη απόδοση, γνωρίζουμε ήδη πως η λύση βρίσκεται στους αφυγραντήρες – ένα αποτελεσματικό μέσο θέρμανσης, που το μόνο που προϋποθέτει, είναι να χρησιμοποιείται σωστά.

Εάν, λοιπόν, θέλουμε μετά από ένα απαιτητικό 24ωρο με υποχρεώσεις και ατελείωτο «τρέξιμο» στους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, να επιστρέφουμε σε ένα περιβάλλον που θα έχει την ιδανική θερμοκρασία για εμάς και τους αγαπημένους μας, χωρίς να επηρεάζει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αρκεί να συνεχίσουμε να διαβάζουμε και να μάθουμε ευθύς αμέσως τις πιο χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή χρήση του αφυγραντήρα μας, τον φετινό χειμώνα.

Τα «μυστικά» για τη σωστή χρήση αφυγραντήρα

Για να θέσουμε τις βάσεις για τη σωστή χρήση του αφυγραντήρα, χρειάζεται φυσικά να έχουμε αγοράσει τον κατάλληλο για τον χώρο μας, ανάλογα με τις ανάγκες του σπιτιού μας, δηλαδή τα τετραγωνικά, σε συνδυασμό με το κατά πόσο επηρεάζεται από την υγρασία, με δεδομένο ότι η μέση υγρασία στο σπίτι είναι περίπου μεταξύ 50% και 55%.

Σημαντικό ρόλο για την επιλογή μας παίζει και η μόνωση του σπιτιού, καθώς μπορεί να επιλεγεί ένα μοντέλο αφυγραντήρα με υψηλή ικανότητα αφύγρανσης ή και συνεχή αποστράγγιση για καλύτερη απόδοση.

Από εκεί και πέρα, καλό είναι όταν ο αφυγραντήρας βρίσκεται σε λειτουργία, τα παράθυρα να παραμένουν κλειστά, ενώ η ίδια η συσκευή θα πρέπει να τοποθετείται στο κέντρο του δωματίου, χωρίς «εμπόδια» κατά τουλάχιστον μισό μέτρο γύρω του. Στην περίπτωση που θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού που παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα υγρασίας, τότε θα βοηθήσει να κλείνουμε και την πόρτα όταν η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία. Σημαντικό είναι επίσης να φροντίζουμε τακτικά για την κατάλληλη συντήρηση του αφυγραντήρα και τον σωστό καθαρισμό του.

Λειτουργώντας τον αφυγραντήρα μας με βάση τις προδιαγραφές του, κερδίζουμε τα μέγιστα στο επίπεδο της θέρμανσης για το σπίτι μας, με τη χαμηλότερη πάντα, κατανάλωση – αρκεί να επιλέξουμε τη συσκευή μας σωστά.

Τα οφέλη της σύγχρονης τεχνολογίας στη θέρμανση του σπιτιού μας

Μήπως το «μυστικό» ενός έξτρα αποτελεσματικού αφυγραντήρα, που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες κάθε μέλους της οικογένειας μας, κρύβεται στην τεχνολογία; Με έμφαση στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αισθανθούμε ευεξία και να διαμορφώσουμε τις πιο ιδανικές συνθήκες του περιβάλλοντος μέσω της αποστείρωσης αέρα UV και του πολλαπλού συστήματος καθαρισμού του αέρα μέσω ενισχυμένων φίλτρων.

Παράλληλα, οι σύγχρονοι αφυγραντήρες διαθέτουν λειτουργεία i-feel, μέσω της οποίας ο ενσωματωμένος στο τηλεχειριστήριο αισθητήρας υγρασίας μπορεί να ανιχνεύσει την υγρασία στο σημείο που χρειαζόμαστε και αυτόματα μέσω υπερύθρων, να ρυθμίζει τη λειτουργία του αφυγραντήρα με βάση αυτή τη μέτρηση. Με αυτόν τον τρόπο ρυθμίζουμε με ακρίβεια την υγρασία σε συγκεκριμένα σημεία, όπως στο κρεβάτι του μωρού ή σε σημεία που έχουμε αντικείμενα ευάλωτα στην υγρασία.

Πώς οι αφυγραντήρες μπορούν να μας «χαρίσουν» καλύτερη ποιότητα ζωής

Με τον αφυγραντήρα φροντίζουμε το σπίτι μας, αφού κατά την χρήση του μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης μούχλας, ενώ διατηρούνται σε άριστη κατάσταση τα έπιπλα και τα αντικείμενα, καθώς εμείς «κερδίζουμε» ένα σπίτι χωρίς φθορές από την υγρασία σε τοίχους και ταβάνι. Παράλληλα, προστατεύουμε την υγεία μας, αφού περιορίζεται η εμφάνιση μικροοργανισμών που πολλοί από αυτούς είναι υπεύθυνοι για την ενίσχυση των αλλεργιών. Επίσης, υπάρχουν λιγότερα βακτήρια και μικρόβια που αναπτύσσονται περισσότερο σε υγρά περιβάλλοντα, ενώ δεν εμφανίζεται μούχλα.

Την ίδια στιγμή, εξασφαλίζουμε ένα πιο ζεστό περιβάλλον, καθώς η μείωση της υγρασίας συμβάλλει στην πιο αποδοτική θέρμανση του χώρου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αίσθηση της θερμοκρασίας επηρεάζεται κατά 2 βαθμούς Κελσίου, σε χώρους που λειτουργούν αφυγραντήρες. Τέλος, αξίζει να προσθέσουμε ότι πρόκειται για συσκευές πάρα πολύ εύχρηστες για κάθε σπίτι, αφού εκτός των άλλων διαθέτουν και ροδάκια για εύκολη μετακίνηση από δωμάτιο σε δωμάτιο, καλύπτοντας έτσι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε.

Στα καταστήματα της αλυσίδας «Κωτσόβολος» βρίσκουμε μεγάλη ποικιλία αφυγραντήρων, ενώ οι ειδικοί που βρίσκονται εκεί μπορούν να μας οδηγήσουν στην καταλληλότερη επιλογή για το σπίτι μας.

Τον φετινό χειμώνα, όσο οι θερμοκρασίες χαμηλώνουν, μία είναι η λύση: Να αποχαιρετήσουμε την υγρασία από τον προσωπικό μας χώρο και να εκμεταλλευτούμε στο έπακρον τις μοναδικές και τεχνολογικά προηγμένες λειτουργίες που θα ανεβάσουν αυτόματα τον «θερμοστάτη» του σπιτιού μας, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα για ολόκληρη την οικογένεια. Αρκεί να ανακαλύψουμε, μία προς μία τις «υπηρεσίες» που προσφέρουν οι αφυγραντήρες στα καταστήματα της αλυσίδας «Κωτσόβολος» και να απαλλαγούμε από την υγρασία εντός σπιτιού, εύκολα και οικονομικά.