ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γλυφάδα: Απατεώνες πουλούσαν ανύπαρκτα ακίνητα - Πώς δρούσε η σπείρα

Γλυφάδα: Απατεώνες πουλούσαν ανύπαρκτα ακίνητα - Πώς δρούσε η σπείρα
In Time

Η σπείρα πούλαγε «αέρα» στους ανυποψίαστος αγοραστές.

Στα χέρια της Αστυνομίας «έπεσε» τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης (27/12), αρχηγός σπείρας, που εξαπατούσε συστηματικά υποψήφιους αγοραστές ακινήτων, αποκομίζοντάς τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να παγιδεύσουν τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Συγκεκριμένα, ένας από τους εξαπατηθέντες έδινε 10.000 ευρώ σαν προκαταβολή για την αγορά ενός ακινήτου στη Γλυφάδα. Το συνολικό κόστος συμφωνηθεί για την αγορά του ακινήτου είχε φτάσει τα 1.300.000 ευρώ.

Από την προανάκριση προέκυψε και άλλη περίπτωση απάτης. Τα θύματα έδωσαν προκαταβολή 15.000 για αγορά άλλου οικοπέδου, και πάλι περιοχή της Γλυφάδας.

Το κύκλωμα είχε απλώσει τα «δίχτυα» του στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστίων, προσεγγίζοντας ιδιώτες που ήθελαν να αγοράσουν σπίτια ή οικόπεδα. Συγκεκριμένα, τα μέλη της σπείρας, επιδείκνυαν αρχικά πλαστά πιστοποιητικά για τις ιδιοκτησίες, ενώ στη συνέχεια ζητούσαν προκαταβολή, ώστε να προχωρήσουν στην αγοραπωλησία των ακινήτων, πουλώντας στην ουσία στους ανυποψίαστους αγοραστές «αέρα».