ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά - Ρόδος: Αρτοποιός για ενδεχόμενο εμπρησμού - «Είχαμε κηλιδώσεις στο πίσω μέρος του μετώπου»

Ρόδος, φωτιά
Eurokinissi

«Υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις (για εμπρησμό) αλλά υπάρχει η Αρχή της μυστικότητας», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στη Ρόδο 

Στο ενδεχόμενο η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο να προήλθε από εμπρησμό αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στο OPEN TV.

Γι' αυτό και το πρωί της Κυριακής ο κ. Αρτοποιός ήταν κατηγορηματικός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Η φωτιά μπαίνει από ανθρώπινο χέρι. Έχουν κληθεί για κατάθεση άτομα και θα κληθούν και άλλα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στο OPEN, συνέχισε: «Δεν υποτιμήσαμε την πυρκαγιά, γνωρίζουμε το νησί της Ρόδου που διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα πευκοδάση, όπως είναι οι Στεφανιές. Γνωρίζαμε πως η καύσιμη ύλη έχει ξεραθεί και ότι ξεκινάει εκεί είναι επικίνδυνο», σημείωσε αρχικά ο Γιάννης Αρτοποιός και στη συνέχεια σχολίασε:

«Υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις (για εμπρησμό) αλλά υπάρχει η Αρχή της μυστικότητας. Το ανακριτικό τμήμα έχει ενισχυθεί προκειμένου να διαλευκανθεί όλο αυτό. Μας προβληματίζει το ότι ενώ ο άνεμος κινούνταν βορειοδυτικά ξαφνικά είχαμε κηλιδώσεις στο πίσω μέρος του μετώπου».

Ωστόσο, ο κ. Αρτοποιός τόνισε πως όλα αυτά εξετάζονται από την αρμόδια αρχή, η οποίοι ερευνά τα στοιχεία και λαμβάνει καταθέσεις. «Έχει ενισχυθεί το κλιμάκιο που ήταν στη Ρόδο για να υπάρχουν περισσότερο προανακριτικοί υπάλληλοι».