ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: «Ήταν αξιοθαύμαστοι» - Συγκινεί η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ελένη Μπουγά

Ελένη Μπουγά
Glomex/ΕΡΤ

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ελένη Μπουγά, που είδε το μοιραίο Canadair να συντρίβεται σε χαράδρα στην Κάρυστο, «έσπασε» στη ζωντανή μετάδοση 

Πενθεί η χώρα για τον θάνατο των δύο ηρώων πιλότων μας, του Σμηναγού, Χρήστου Μουλά, και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, που έπεσαν στο καθήκον, στην προσπάθεια να κατασβέσουν τη φωτιά στην Κάρυστο.

Μάλιστα, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ελένη Μπουγά, που είδε το μοιραίο Canadair να συντρίβεται σε χαράδρα στην Κάρυστο, «έσπασε».

Στο συγκλονιστικό βίντεο της ΕΡΤ καταγράφεται η στιγμή που το Canadair «βρίσκει» σε δέντρο με το δεξί του φτερό και πέφτει στο έδαφος και στη συνέχεια γίνεται έκρηξη. Η δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ ήταν στον «αέρα» και μετέδιδε από το σημείο της τραγωδίας, δεν άντεξε και λύγισε.

«Μία δύσκολη στιγμή για όλους μας, δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε κυριολεκτικά», είπε η δημοσιογράφος, Ελένη Μπουγά. «Ήταν μια στιγμή που με αυτοθυσία αυτά τα παλικάρια έπεφταν στην πλαγιά, έπεφταν χαμηλά για να κάνουν τις ρίψεις. Ήταν αξιοθαύμαστοι. Ο Γιώργος (σ.σ. Γιώργος Αγνίδης ο οπερατέρ) κατέγραψε το πλάνο αυτό… με συγχωρείτε… ήταν το πλάνο με την μοιραία κατάληξη» πρόσθεσε, με τη φωνή της να «σπάει» εξαιτίας της τραγωδίας με τους δύο νεκρούς ήρωες πιλότους μας.

«Αυτό το πλάνο θα με στοιχειώνει»: Ο εικονολήπτης της ΕΡΤ περιγράφει πώς κατέγραψε τη συντριβή

Ο εικονολήπτης της ΕΡΤ Γιώργος Αγνίδης που κατέγραψε καρέ καρέ την πτώση και συντριβή του μοιραίου καναντέρ στην Κάρυστο, μίλησε στην κάμερα και περιγράφει τι έζησε στα βουνά της Καρύστου.

«Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των χειριστών και στην Πολεμική Αεροπορία. Αυτό που ζήσαμε δεν περιγράφεται. Το σοκ είναι πάρα πολύ μεγάλο. Δεν έχουμε συνέλθει. Αυτό το πλάνο θα με στοιχειώνει» είπε αρχικά

«Έβλεπα τα αεροπλάνα που κάνανε καταπληκτικές προσπάθειες για να σβήσουν μία φωτιά, μία αναζωπύρωση και κάποια στιγμή σκέφτηκα να κάνω δύο τρία κοντινά πλάνα. Βλεπω την ώρα που το αεροπλάνο χτυπάει στο δέντρο, εκείνη τη στιγμή δεν το πίστευα και ξαφνικά το βλέπω να αλλάζει κάπως πορεία και να κάνει βουτιά. Εκείνη τη στιγμή βλέπω τον καπνό, τη φλόγα που σηκώθηκε και ύστερα ήρθε ο κρότος. Ένας εκκωφαντικός κρότος. Δεν το πίστευα, ακόμα δεν έχω συνέλθει» περιγράφει σοκαρισμένος ο εικονολήπτης της ΕΡΤ.

«Διάλεξα εκείνη τη στιγμή για να γράψω 2-3 εντυπωσιακά πλάνα για να φαίνεται η προσπάθειά τους, η αυτοθυσία τους. Ήρωες αυτοί οι άνθρωποι. Φαίνεται πάρα πολύ καθαρά και μέχρι εκεί ήταν πολύ ωραία πλάνα. Το σοκ είναι πάρα πολύ μεγάλο. Είναι εκείνη η ώρα που γίνεται “ένα” η κάμερα πάνω στο σώμα, πάνω στο μάτι αλλά δυστυχώς όλο αυτό το πράγμα μπαίνει και μέσα στην ψυχή και θα με ακολουθεί για πάρα πολύ καιρό ακόμα».