ΕΛΛΑΔΑ

Roadshow για τη Δημόσια Υγεία και την Προληπτική Ιατρική στον Πειραιά με ένα λεωφορείο - θρύλος

Roadshow για τη Δημόσια Υγεία και την Προληπτική Ιατρική στον Πειραιά με ένα λεωφορείο - θρύλος

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών μετέτρεψε σε κινητό κέντρο ενημέρωσης ένα μουσειακό λεωφορείο  «σήμα κατατεθέν» του Πειραιά

Κινητή εκστρατεία ενημέρωσης για το έργο «Δράσεις Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και της Προληπτικής Ιατρικής στο Δήμο Πειραιά» διοργάνωσε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, με ένα ιστορικό λεωφορείο που ξύπνησε αναμνήσεις στους πολίτες. Ύστερα από 22 χρόνια εμφανίστηκε και πάλι το «πράσινο» στην πόλη. Το Σάββατο στο Πασαλιμάνι και την Παλιά Κοκκινιά και την Κυριακή στην Πλατεία Καραϊσκάκη, έφερε χαμόγελα, αναμνήσεις και ενημέρωση για καλό σκοπό σχετικά με το έργο αυτό.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών καλωσόρισαν τους δημότες στον πρώτο σταθμό του Roadshow, την Πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι. Το όχημα στάθμευσε πάνω στην πλατεία, όπου δύο συνοδοί διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στο κοινό. Για τους ενδιαφερομένους μάλιστα, υπήρχαν συνεργάτες της Διεύθυνσης μέσα στο λεωφορείο, οι οποίοι έδωσαν αναλυτικότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επισκέψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα ΚΑΠΗ της πόλης, στο Γηροκομείο Πειραιώς, αλλά και στα δημοτικά σχολεία.

Οι πολίτες, αλλά και επισκέπτες από άλλες περιοχές που βρίσκονταν στο Πασαλιμάνι, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ε.Ε., αποσκοπώντας στην προαγωγή της Δημόσιας Υγείας και την Προληπτική Ιατρική, σε μια συγκυρία από την οποία η αλληλεγγύη και στήριξη των ασθενεστέρων θεωρείται θεμελιώδες κεφάλαιο για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, χωρίς αποκλεισμούς και προαπαιτούμενα. Ακόμα και ανυποψίαστοι δημότες που ήρθαν να φωτογραφήσουν το ιστορικό «040» που βρισκόταν σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, πήραν φυλλάδια και τόνισαν ότι τέτοιες πρωτοβουλίες του Δήμου Πειραιά είναι αξιέπαινες και πρέπει να συνεχιστούν.

Η πρώτη ημέρα του Roadshow ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη του λεωφορείου στην πλατεία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Παλιά Κοκκινιά, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη του Δ2 ΚΑΠΗ για να παραλάβουν φυλλάδια και να ενημερωθούν για τις επόμενες Δράσεις. Από το σημείο πέρασαν επίσης κάτοικοι από τα Μανιάτικα, τα Καμίνια και τον Καραβά, οι οποίοι είχαν πληροφορηθεί για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία από τη συνέντευξη που παρεχώρησε στο «Κανάλι 1 90,4» ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης.

Μπροστά στο Καραϊσκάκη και στο λιμάνι

Η δεύτερη ημέρα του Roadshow άρχισε με την άφιξη του λεωφορείου στο Νέο Φάληρο, μπροστά στο σταθμό του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Διερχόμενοι, αθλούμενοι, αλλά και πολίτες που είδαν το ιστορικό λεωφορείο και πέρασαν για να ενημερωθούν σχετικά με το έργο που έχει επιτελεσθεί για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας και της Προληπτικής Ιατρικής.

Στο τελευταίο σημείο ενημέρωσης, την Πλατεία Καραϊσκάκη μπροστά στον κεντρικό λιμένα, εντύπωση προκάλεσε το ενδιαφέρον εργαζομένων, συνταξιούχων αλλά και κατοίκων από γειτονικούς προς τον Πειραιά δήμους, για τη συνέχιση και την επέκταση αυτών των Δράσεων στις περιοχές τους. Ζήτησαν μάλιστα έμφαση στην ενημέρωση, αλλά και την παροχή προληπτικών ιατρικών εξετάσεων, συμβουλών διατροφής αλλά και υπηρεσιών στοματικής υγιεινής.

Μετά την ολοκλήρωση του Roadshow, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης έκανε την εξής δήλωση προς το «Κανάλι 1 90,4» και τη δημοσιογράφο κ. Σοφία Φύκα: «Η ανταπόκριση των δημοτών σε αυτές τις δράσεις είναι συγκινητική και αποδεικνύει ότι ο Πειραιάς πρωτοπορεί σε πρωτοβουλίες που χαρίζουν χαμόγελα στον πλησίον που έχει ανάγκη κοινωνικής αρωγής και ιατρικής υποστήριξης. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς τη 2η ΔΥΠε για την άμεση ανταπόκρισή της στις δράσεις μας, αλλά και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, των διευθυντών και των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο προληπτικό πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε μαθητές των σχολείων της πόλης μας, σε συνεργασία με την “Cosmoclinic”. Η συμμετοχή του κόσμου, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας πάντα με τις κατευθύνσεις του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη».