ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Συναγερμός για μηνιγγίτιδα - Επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά το κρούσμα

Πάτρα: Συναγερμός για μηνιγγίτιδα - Επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά το κρούσμα

Πάτρα: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 20χρονος φοιτητής – Προβληματισμός για το ενδεχόμενο ο ιός να «κυκλοφορεί» σε έκταση μεταξύ των φοιτητών

Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένος, βρίσκεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ο 20χρονος φοιτητής που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα.

Το νεαρό βγήκαν οι γονείς του στο σπίτι που διέμενε, στην Πάτρα, σε άσχημη κατάσταση.

Λίγο μετά το μεσημέρι επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά το κρούσμα. Είναι το τρίτο κρούσμα της ασθένειας σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών μεταξύ φοιτητών στην Πάτρα έχει θορυβήσει την ιατρική κοινότητα.

Όπως αναφέρει το tempo24.com, αύριο Πέμπτη αναμένεται να φτάσει στην Πάτρα και κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσια Υγείας (ΕΟΔΥ), προκειμένου να προχωρήσει σε εκτεταμένους ελέγχους, για να διασπιστωθεί εάν υπάρχει διασπορά του ιού στην φοιτητική κοινότητα.

Ο 20χρονος είναι φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα το πρώην ΤΕΙ, στο Κουκούλι και αυτό δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό στους επιστήμονες, για το ενδεχόμενο ο ιός να «κυκλοφορεί» σε έκταση μεταξύ των φοιτητών.

Να σημειωθεί πως το δεύτερο κρούσμα μηνιγγίτιδας μια 20χρονη φοιτήτρια του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, που προσεβλήθη στα τέλη Φεβρουαρίου έχει πλέον αποφύγει τον κίνδυνο και ήδη έχει βγει από την ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και έχει μεταφερθεί σε απλή κλίνη στην παθολογική κλινική του νοσηλευτηρίου.