ΕΛΛΑΔΑ

Μηνιγγίτιδα: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της φοιτήτριας στην Πάτρα - Μεταφέρθηκε στην Αθήνα

Μηνιγγίτιδα: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της φοιτήτριας στην Πάτρα - Μεταφέρθηκε στην Αθήνα
Φωτ.: Unsplash

Ανησυχία για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα μηνιγγίτιδας 

Προβληματισμό προκαλεί η δυσμενής εξέλιξη για την υγεία της 19χρονης φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Πατρών η οποία στα τέλη Φεβρουαρίου προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 παρότι η νεαρή κοπέλα είχε διαφύγει τον κίνδυνο και είχε μεταφερθεί στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ρίου, τις τελευταίες ημέρες η υγεία της παρουσίασε επιδείνωση και εμφάνισε προβλήματα στα κάτω άκρα, με αποτέλεσμα οι θεράποντες γιατροί να αποφασίσουν την μεταφορά της στο ΚΑΤ, στην Αθήνα.

Όπως είχε αναφερθεί αρχικά πρόκειται για κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα. Στα τέλη Φεβρουαρίου η φοιτήτρια έχασε τις αισθήσεις της κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης του τμήματος και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο.

Μηνιγγίτιδα: Τι γίνεται με την 42χρονη στην Ηλεία

Στο μεταξύ σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένη παραμένει στην ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου η 42χρονη που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και μεταφέρθηκε στην Πάτρα από το νοσοκομείο Πύργου.

Η γυναίκα, μητέρα δύο μικρών παιδιών, που εργάζεται σε συσκευαστήριο στο Χάβαρι του Δήμου Ήλιαδας, στην Ηλεία είχε μεταβεί με πόνους στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, αλλά η αρχική διάγνωση δεν έδειξε πρόβλημα και πήρε εξιτήριο , ωστόσο επέστρεψε μερικές ώρες αργότερα και αμέσως μεταφέρθηκε στον Πϋργο και από εκεί στην Πάτρα.

Να σημειωθεί πως οι υγειονομικές υπηρεσίες τέθηκαν σε συναγερμό και ενημερώθηκαν οι 27 εργαζόμενοι στο συσκευαστήριο και οι οικογενειές τους προκειμένου να λάβουν χημειοπροφύλαξη.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για την έξαρση της μηνιγγίτιδας στη χώρα μας

Με όλα αυτά τα δεδομένα συναγερμός έχει σημάνει στη χώρα μας μετά την έξαρση που αρχίζει να παρατηρείται στην μηνιγγίτιδα.

Πιο συγκεκριμένα, για την μηνιγγίτιδα μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA», η Ματίνα Παγώνη. Η ίδια ξεκίνησε αναφερόμενη στο περιστατικό της 42χρονης γυναίκας και υπενθυμίζοντας τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας:

Έντονος πονοκέφαλος,
Πυρετός,
Ζαλάδα,
Εμετός,
Δυσκαμψία αυχένα

Η ίδια τόνισε πως «Τα περιστατικά αυτά αντιμετωπίζονται μόνο στα νοσοκομεία» εξηγώντας πως με αυτόν τον τρόπο θα δωθεί η κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Μάλιστα ανέφερε πως υπάρχει το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας ως τρόπος προφύλαξης, το οποίο πλέον χορηγείται δωρεάν.

«Το κακό είναι πως φέτος η μηνιγγίτιδα είναι σε έξαρση, συγκριτικά με πέρσι, το 2023 που είχαμε μόνο 14 περιστατικά, φέτος είναι αρκετά, αυτό που προβλημάτισε είναι πως σε λίγο χρονικό διάστημα είχαμε τα περιστατικά της Πάτρας», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό που προβληματίζει σύμφωνα με την κ. Παγώνη, είναι για τα μωρά που κάνουν σπασμούς και για αυτό, όπως είπε, πρέπει εγκαίρως να μεταφέρονται στα νοσοκομεία, για να μην υπάρξουν επιπλοκές.

Σχετικές ειδήσεις