ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Λήφθηκαν 12 δείγματα από το χώμα στον τόπο της τραγωδίας - Ικανοποιημένοι οι συγγενείς

Τέμπη: Λήφθηκαν 12 δείγματα από το χώμα στον τόπο της τραγωδίας - Ικανοποιημένοι οι συγγενείς

Σε δειγματοληπτικό έλεγχο στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκε το χώμα από τον χώρο της πολύνεκρης τραγωδίας των Τεμπών προχώρησαν σήμερα ειδικοί πραγματογνώμονες στη Λάρισα.

Η υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών αρχίζει και βλέπει φως… στο τούνελ αφού εκδικάστηκε σήμερα η πρώτη αγωγή συγγενών θύματος και συγκεκριμένα εργαζομένου στον ΟΣΕ.

Σήμερα επιπλέον λήφθηκε δείγμα από τα χώματα από τον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας, που έχουν μεταφερθεί σε χώρο φύλαξης. Λήφθηκε δείγμα από 12 διαφορετικά σημεία για να τα στείλουν για ανάλυση στο γενικό χημείο του κράτους.

Το χώμα μεταφέρθηκε με 25 φορτηγά από το σημείο μηδέν του δυστυχήματος σε ιδιωτικό οικόπεδο, όπου και φυλάσσεται επί ένα χρόνο.

Η δειγματοληψία έγινε από τη χημική υπηρεσία Λάρισας και οι αναλύσεις στα δείγματα θα γίνουν από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Τη διαδικασία επόπτευσαν η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας και ο ειδικός εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την ποινική έρευνα για τη σιδηροδρομική τραγωδία.

«Φαίνεται ότι κάποιος εκείνη την πρώτη ημέρα έκρινε ότι αυτά τα χώματα δεν είναι χρήσιμα για την διερεύνηση και έδωσε οδηγίες σε κάποιους να τα πετάξουν. Με ένα χρόνο καθυστέρηση είναι λιγότερα αυτά που ελπίζουμε ότι θα βρούμε», είπε ο Κώστας Λακαφώσης, μέλος επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών.

Μητέρα Βάιου: Είμαστε ευχαριστημένοι που ξεκίνησε η διαδικασία

Η μητέρα του 34χρονου Βάιου Βλάχου, ενός από τα 57 θύματα των Τεμπών. βρέθηκε στο σημείο των ερευνών και μετά από 14 μήνες ελπίζει ότι τα αποτελέσματα από τα δείγματα θα ρίξουν φως και θα δώσουν στοιχεία χρήσιμα.

«Θέλαμε να δούμε τον χώρο και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι που έχει ξεκινήσει αυτή η διαδικασία και σίγουροι ότι θα γίνει σωστά, όπως πρέπει», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του θύματος.