ΕΛΛΑΔΑ

Είπαν το «τελευταίο αντίο» στον Παύλο Μάτεσι

Είπαν το «τελευταίο αντίο» στον Παύλο Μάτεσι

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα στον Παύλο Ματέσι φίλοι, γνωστοί αλλά και άτομα από τον πολιτικό χώρο.

Η κηδεία τελέστηκε στο στο νεκροταφείο του Παπάγου, όπου παρόντες ήταν μεταξύ άλλων οι Μίμης Ανδρουλάκης, Τηλέμαχος Χυτήρης, Νίκος Σηφουνάκης και Γρηγόρης Ψαριανός και από εκείνους των εκδόσεων και της τέχνης οι Θανάσης Καστανιώτης, Θανάσης Νιάρχος, Σπύρος Ευαγγελάτος, Ευγενία Φακίνου, Χρήστος Χωμενίδης, Κώστας Μουρσελάς, Λάκης Παπαδόπουλος, Νίκος Πετρόπουλος, Μάριος Ποντίκας, Νικήτας Τσακίρογλου και Χρυσούλα Διαβάτη.

Ο συγγραφέας Κώστας Μουρσελάς είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος, γιατί μαζί ξεκινήσαμε. Το πρώτο του έργο που παίχτηκε, η "Τελετή", μου το έφερε, όταν το έγραφε, για να το διαβάσω. Ο θάνατός του είναι πρώτα από όλα μια απώλεια. Πιστεύω ότι είναι από τους καλύτερους συγγραφείς. Ανατρεπτικός, αντισυμβατικός. Είχε πολλά προτερήματα και η πεζογραφία του και το θέατρό του. Από τα καλύτερα, που διαθέτουμε. Λυπούμαστε όλοι για την απώλεια και την ταλαιπωρία, που υπέστη με την υγεία του τα τελευταία χρόνια. Κρίμα».

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, Γιώργος Μεσσάλας, δήλωσε: «Ο Παύλος Μάτεσις ήταν πολύ μεγάλη προσωπικότητα. Eίχαμε συνεργαστεί μαζί σε παράσταση του Αριστοφάνη στην Επίδαυρο και στο "Ντα". Πάντα γλυκύτατος, πάντα ουσιαστικός στον λόγο και τα γραπτά του».