ΕΛΛΑΔΑ

Άφαντοι ο Αλβανοί δραπέτες

Άφαντοι ο Αλβανοί δραπέτες

Άφαντοι παραμένουν οι Αλβανοί δραπέτες παρά τη γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή της Παραμυθιάς και την ελληνοαλβανική μεθόριο.

Εκτός από τις ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, κλιμάκιο ειδικών αποστολών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, βατραχάνθρωποι αλλά και τουλάχιστον δύο ελικόπτερα, «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αδίστακτων κακοποιών.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα, ενώ όπως εκτιμούν αξιωματικοί μαζί τους είναι και τρίτος δραπέτης. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι Αλβανοί δραπέτες είναι εξαντλημένοι, κινούνται πεζή και σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειές τους να ξεφύγουν από την ΕΛ.ΑΣ.
Μάλιστα, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν μυστικά περάσματα που χρησιμοποιούν έμποροι ναρκωτικών και κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών, για να φθάσουν στην Αλβανία.

Εντοπίστηκαν ξημερώματα του Σαββάτου

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θερμική κάμερα, τα ξημερώματα του Σαββάτου, εντόπισε σε δύσβατη περιοχή του Κάτω Ζαλόγγου, κοντά σε παραπόταμο του Καλαμά δύο άτομα να κινούνται, όμως γρήγορα χάθηκαν τα ίχνη τους σε χαράδρα.

Ωστόσο, στο Δρυμώνα Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, οι αστυνομικοί βρήκαν εγκαταλειμμένο σε δασώδη περιοχή, το ΙΧ που οι κακοποιοί έκλεψαν από την Περδικόβρυση Ναυπακτίας, για την διαφυγή τους από την περιοχή. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος απουσίαζε στην Αθήνα και η κλοπή δεν είχε γίνει αμέσως αντιληπτή.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν το μηχανάκι που φέρεται ότι είχαν κλέψει οι Αλβανοί δραπέτες τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν προς την Αλβανία.

Ωστόσο οι αστυνομικοί είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι Αλβανοί κακοποιοί βρίσκονται «μια ανάσα» από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και κοντά στο στόχο τους να διαφύγουν στη γειτονική χώρα και θα κάνουν τα πάντα για να το καταφέρουν.