ΕΛΛΑΔΑ

Ηγουμενίτσα: Έκρυψε τους λαθρομετανάστες ανάμεσα στο βαμβάκι

Ηγουμενίτσα: Έκρυψε τους λαθρομετανάστες ανάμεσα στο βαμβάκι

Ανάμεσα σε προϊόντα βαμβακιού είχε κρύψει ένας 61χρονος οκτώ λαθρομετανάστες από τη Συρία. Αψηφώντας τους κινδύνους για την ίδια τους τη ζωή, τους φόρτωσε στη νταλίκα με σκοπό να τους μεταφέρει στην Ιταλία.


Όμως συνελήφθη ύστερα από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Αλλοδαπών και θεωρείται μέλος ευρύτερου κυκλώματος.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και επισταμένες έρευνες, οι αστυνομικοί εντόπισαν έξω από το Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας ένα Δ.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (ελκυστήρα), με οδηγό τον 61χρονο και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, βρέθηκαν στο επικαθήμενο του οχήματος, κρυμμένοι ανάμεσα σε προϊόντα βαμβακιού, οκτώ παράνομοι μετανάστες.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 61χρονος είχε παραλάβει, χθες το απόγευμα, τους μη νόμιμους μετανάστες από περιοχή των Ιωαννίνων, με σκοπό να τους μεταφέρει, κρυμμένους στο εσωτερικό του φορτηγού, στην Ιταλία, έναντι χρηματικού ποσού.
Επίσης, εξακριβώθηκε ότι οι Σύριοι, μη νόμιμοι μετανάστες, είχαν έρθει σε επαφή με υπήκοο Αλβανίας, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται, ο οποίος είχε οργανώσει και ρυθμίσει τις λεπτομέρειες της λαθρομεταφοράς.

Κατασχέθηκαν:
• το Δ.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών
• το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ
• ένα κινητό τηλέφωνο
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη του συνεργού του 61χρονου και τον εντοπισμό τυχών άλλων εμπλεκομένων.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Πηγή: epiruspost.gr