ΕΛΛΑΔΑ

Η αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου στην Πάτμο

Η αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου στην Πάτμο

Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε εχθές Μεγάλη Πέμπτη, όπως κάθε χρόνο, η Ακολουθία του Νιπτήρα και η αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου, στο Ιερό Νησί της Αποκάλυψης στην Πάτμο.

Πρόκειται για την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου του Ιησού Χριστού με τους μαθητές του και την προσευχή του στη Γεσθημανή, λίγες ώρες πριν τη Σταύρωση του.

Όπως αναφέρει το dogma, πλήθος κόσμου, δεκάδες ξένοι τουρίστες και Έλληνες επισκέπτες -που ταξίδεψαν αφημερόν στην Πάτμο- αλλά και πάρα πολλά πολιτικά πρόσωπα έσπευσαν στο νησί από νωρίς το πρωί προκειμένου να παρακολουθήσουν την θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και αργότερα, την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου και την Τελετή του Ιερού Νιπτήρα, στην πλατεία Εμμ. Ξάνθου (στο Δημαρχείο – Χώρα Πάτμου).

Στην Πλατεία μεταφέρεται κάθε χρόνο και η ιστορική εικόνα του Ελ Γκρέκο 'Ο ελκόμενος Χριστός' για να προσευχηθεί ο Ηγούμενος της Μονής λόγω του συμβολισμού της και της ιστορικής καταγωγής της.

Ξεχωριστή σημασία για τους Πατμίους και κυρίως το ποίμνιο των Δωδεκανήσων αποτέλεσε σήμερα το γεγονός ότι ήταν η πρώτη φορά που ο νέος Ηγούμενος Κύριλλος Πέντες, τέλεσε την συγκεκριμένη τελετή.

Παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Δριβελέγκας, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νίκος Ζωίδης, ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο πρώην υπουργός Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, οι βουλευτές του Νομού Δωδεκανήσου κ.κ. Δημήτρης Κρεμαστινός (Πασόκ), Βασίλης Υψηλάντης & Μάνος Κόνσολας (ΝΔ), ο νυν Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, υποψήφιοι Περιφερειάρχες κ.κ. Γιώργος Χατζημάρκος και Μπενέτος Σπύρου, πολλοί υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και ο δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος.

Διαβάστε επίσης:

Μέχρι τι ώρα μπορείτε να κάνετε τα τελευταία σας ψώνια για το Πάσχα

Ρoή Ειδήσεων