ΕΛΛΑΔΑ

Ο κ. Καρταπάνης μετακομίζει στο Ντυνάν & νέα ρύθμιση για προστασία από πιστωτές

Ο κ. Καρταπάνης μετακομίζει στο Ντυνάν & νέα ρύθμιση για προστασία από πιστωτές

Μία μεγάλη ομάδα στελεχών του Υγεία με επικεφαλής τον κ. Ανδρέα Καρταπάνη Γενικό Διευθυντή θα βρίσκεται από το προσεχές διάστημα στο Ερρίκος Ντυνάν με στόχο να εξυγιάνει και να αναπτύξει το νοσηλευτήριο στα πλαίσια της προσωρινής διαχείρισης που ανέλαβε η εισηγμένη έναντι του Κοινωφελούς Ιδρύματος.

Ουσιαστικά ο κ. Καρταπάνης θα μετακομίσει από το Υγεία στην οδό Μεσογείων, εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται το Ντυνάν για τους επόμενους 18 μήνες. Πρόκειται για ένα δύσκολο αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον εγχείρημα όπως αναφέρει ο ίδιος, το οποίο αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας.

Εν τω μεταξύ, μία νέα ρύθμιση για την προστασία του Ερρίκος Ντυνάν, έναντι των πιστωτών του, ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Να σημειωθεί ότι η τελευταία σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που κυρώθηκε με το νόμο για την ίδρυση του ΠΕΔΥ, έληξε στις 30 Απριλίου.

Η νέα ρύθμιση θα παρατείνει την προστασία του νοσοκομείου έναντι των ασφαλιστικών ταμείων, των τραπεζών και των λοιπών πιστωτών του, προκειμένου να ξεκινήσει να ισχύει η απόφαση για την προσωρινή διαχείριση του Ερρίκος Ντυνάν, από τον όμιλο Υγεία. Να σημειωθεί ότι η νέα ρύθμιση για την προστασία του Ντυνάν καθυστέρησε εξαιτίας των εκλογών, με αποτέλεσμα στο ίδιο διάστημα να κινηθεί η Τράπεζα Πειραιώς -στην οποία έχει περιέλθει το δάνειο του νοσοκομείου- προς τον πλειστηριασμό του ακινήτου.

Η διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν, εκτιμά ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού αποτελεί μία καθαρά τυπική διαδικασία από την πλευρά της τράπεζας για τη διεκδίκηση των οφειλομένων και φυσικά δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προωθεί την σχετική ρύθμιση.

Πηγή: onMed.gr

Διαβάστε επίσης:

Επισπεύδει την αξιολόγηση των γιατρών του ΠΕΔΥ ο Άδωνις